0
Vildtgryde med stegte gulerødder og grønne bønner

Vildtgryde med stegte gulerødder og grønne bønner

Hovedingrediens:
Vildt
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
krondyrbøf af tykstegsaltsort peber
1 min.
Kødet

Skær kødet i store stykker, krydr med salt og peber, og gem det til senere.

kartofler
5 min.
Kogte kartofler

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne grundigt under vand.

Kom kartoflerne i vandet (det behøver ikke at koge), og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne til de er møre i ca. 10 min. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

.

grønne bønnergulerodrosmarin
10 min.
Grøntsagerne

Sæt en gryde med letsaltet vand over at koge til bønnerne.

Nip toppen af bønnerne, og kog dem i 5-10 min. afhængig af størrelse

Skræl gulerødderne, og skær dem i stave.

Skyl rosmarinen grundigt, og afdryp den for vand.

olivenolie, ekstra jomfruskysovs
20 min.
Vildtgryden

Varm en gryde op ved høj varme. Når den er rygende varm, steges kødet i 1 spsk. olie pr. person, så det får godt med farve på 2 sider. Tag kødet af panden, og steg gulerødderne på samme pande, til det ligeledes får godt med farve. Skru lidt ned for varmen, og tilsæt rosmarinen, de kogte bønner, skysovsen, kødet og de flåede tomater. Lad det simre i ca. 5 min., og smag til med salt og peber.

35 min.
Anretning

Servér vildtretten med de kogte kartofler.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
548 kcal
Fedt:
22,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
5 g
Kulhydrat:
10 g
heraf sukkerarter:
13,9 g
Kostfibre:
10,1 g
Protein:
28 g