0

Vildtgryde med svampebacontopping og hjemmelavet spätzle

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Spätzle: Rør mel, muskatnød, ¼ tsk. salt og ¼ tsk. friskkværnet peber godt sammen. Tilsæt æg og ¾ dl koldt vand og rør til dejen er ensartet. Kog rigeligt vand op i en gryde med lidt salt. Kør dejen igennem et finthullet dørslag (lidt ad gangen), så der dannes små lange dråber, som falder direkte ned i vandet. Lad dem koge 2-3 min. til de er faste og møre og gentag til al dejen er brugt. Lav dem gerne i forvejen og lun dem på panden i lidt smeltet smør lige inden servering.

Gryde: Skær gulerødder, løg og selleri i små tern og hak hvidløgene fint. Brun kødet godt i lidt olie i en stegegryde eller lignende og tag det op igen. Kom lidt mere olie i gryden og rist grøntsagerne til de lige begynder at tage farve. Kom kødet tilbage i gryden, tilsæt nelliker, timian og rødvin og lad det simre 5 min. Rør tomater og fond i, læg låg på og lad det simre 30-45 min. til kødet er mørt. Rens imens svampene og skær dem i mundrette bidder. Skær baconen i tern og rist dem stille og roligt gyldne ved middel varme og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Kom svampene på panden og rist til de er gyldne, og al væden er kogt væk. Jævn imens vildtgryden med maizena, smag til med salt, peber og evt. et nip sukker og anret i et varmt fad. Vend bacon og svampe sammen med grofthakket persille, drys det over gryderetten og server straks.

Server sammen med en sprød grøn salat og godt groft brød.

Kommentarer og forslag til opskriften