Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.
Pil løget, skyl sellerien, tomaterne og persillen grundigt, og afdryp for vand. Hak løget og sellerien fint, skær tomaterne i halve, og hak persillen groft.
Hæld yoghurten i en skål, krydr den med salt, og lad den stå ved stuetemperatur. Kom gerne lidt tørrede krydderier i som fx oregano, timian eller spidskommen.
Skær pølsen i mundrette stykker, og overfør dem til en kold pande med lidt olie.
Varm panden op til middelhøj varme, og steg pølserne, til de har fået godt med farve. Tag pølserne af panden, kom løg og selleri i, og steg dem under omrøring, indtil de bliver gennemsigtige. Gør plads i panden til tomatpureen, og steg den i ca. 1 min. Kom pølserne, tomaterne, bouillonen og de kogte speltkerner i. Hæld vand i, til det lige dækker. Lad retten simre i ca. 5 min., indtil væden bliver tyk. Tilsæt persillen og smag til med salt og peber.
Fordel pilafen i dybe tallerkener, og top med en skefuld yoghurt.
Kundekommentarer ()