Her er en ekstra mættende cæsarsalat med masser af dejlig kål, skønne linser og sprøde croutoner.
Toppet med kylling, og vendt i syrlig dressing, er det den perfekte grove vintersalat.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl linserne, og kom dem i en gryde med koldt, usaltet vand der dækker + 2-3 cm. Kog dem møre under låg i ca. 20-30 min. Sigt vandet fra, og salt linserne.
Steg kyllingen i olivenolie på en varm pande i 5-7 min. på hver side, eller til de er gyldne og gennemstegte. Krydr kyllingen med salt.
Bryd bollerne i grove stykker, og rist dem gyldne og lækre i olivenolie med lidt revet hvidløg på en varm pande. Krydr med salt.
Riv parmesan og resten af hvidløget fint, og rør begge dele med mayonnaise og 1 spsk. hvidvinseddike pr. pers. Smag til med salt og evt. mere eddike.
Dressingen skal være dejlig syrlig.
Pluk salaten. Rib grønkålen, og snit den groft.
Vend begge dele med dressingen samt de kogte linser.
Skær kyllingen i skiver.
Anret salaten i dybe tallerkener. Top med croutoner og kylling, og servér straks.
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()