0
Vinter cæsarsalat med kyllingebryst og belugalinser

Vinter cæsarsalat med kyllingebryst og belugalinser

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fjerkræ
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Her er en ekstra mættende cæsarsalat med masser af dejlig kål, skønne linser og sprøde croutoner.

Toppet med kylling, og vendt i syrlig dressing, er det den perfekte grove vintersalat.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

belugalinserkyllingebryst uden skind
1 min.
Linser og kylling

Skyl linserne, og kom dem i en gryde med koldt, usaltet vand der dækker + 2-3 cm. Kog dem møre under låg i ca. 20-30 min. Sigt vandet fra, og salt linserne. 

Steg kyllingen i olivenolie på en varm pande i 5-7 min. på hver side, eller til de er gyldne og gennemstegte. Krydr kyllingen med salt. 

Primitivo surdejs bolle med fuldkornhvidløgparmigiano reggiano (Parmesan)mayonnaise
Croutoner og dressing

Bryd bollerne i grove stykker, og rist dem gyldne og lækre i olivenolie med lidt revet hvidløg på en varm pande. Krydr med salt. 

Riv parmesan og resten af hvidløget fint, og rør begge dele med mayonnaise og 1 spsk. hvidvinseddike pr. pers. Smag til med salt og evt. mere eddike.
Dressingen skal være dejlig syrlig. 

hjertesalatgrønkål
Salat

Pluk salaten. Rib grønkålen, og snit den groft. 

Vend begge dele med dressingen samt de kogte linser. 

Skær kyllingen i skiver. 

23 min.
Anretning

Anret salaten i dybe tallerkener. Top med croutoner og kylling, og servér straks. 

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?