0
Vinter-style græsk salat med krydret gris og lune fladbrød

Vinter-style græsk salat med krydret gris og lune fladbrød

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

belugalinserpizzadej - på surdej (Øko)grisekød i strimlergræsk salat krydderi
1 min.
Linser og kød

Tag pizzadejen ud af køleskabet 1/2 time før brug.

Skyl linserne, kom dem i usaltet vand, og kog dem møre i ca. 15 min. Sigt vandet fra inden brug. 

Del hver dej i to, rul dem flade til pandebrød, og steg dem i lidt olivenolie på en varm pande. Hold dem lune i et rent viskestykke, og pakket i en frysepose. 

Skær kødet i strimler, krydr med græsk krydderi og salt, og steg det i olivenolie i ca. 5-7 min., eller til kødet er gennemstegt. 

hvidløgtørret oreganospidskålrødløgrød peberfrugtTomater på stilk
15 min.
Salat

Rør en dressing af 3-4 spsk. hvidvinseddike, 3-4 spsk. olivenolie, 1/2 tsk. sukker, lidt revet hvidløg og lidt tørret oregano. 

Snit spidskål fint.

Skær rødløg i skiver, peberfrugt i slanke strimler og tomaterne i tern. 

25 min.
Anretning

Anret kål, peberfrugt, linser, løg og tomater på et fad eller i dybe tallerkener.

Dryp med dressingen, krydr med salt og peber, og top med kød og brud af kota.

Servér straks med lune fladbrød til. 

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Græsk salat krydderi indeholder:

50% oregano, 30% sumak, 20% hvidløgspulver

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?