
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Tag pizzadejen ud af køleskabet 1/2 time før brug.
Skyl linserne, kom dem i usaltet vand, og kog dem møre i ca. 15 min. Sigt vandet fra inden brug.
Del hver dej i to, rul dem flade til pandebrød, og steg dem i lidt olivenolie på en varm pande. Hold dem lune i et rent viskestykke, og pakket i en frysepose.
Krydr kødet med græsk krydderi og salt, og steg det i olivenolie i ca. 5-7 min., til det er gennemstegt.
Rør en dressing af 3-4 spsk. hvidvinseddike, 3-4 spsk. olivenolie, 1/2 tsk. sukker, lidt revet hvidløg og lidt tørret oregano.
Snit spidskål fint.
Skær rødløg i skiver, peberfrugt i slanke strimler og tomaterne i tern.
Anret kål, peberfrugt, linser, løg og tomater på et fad eller i dybe tallerkener.
Dryp med dressingen, krydr med salt og peber, og top med kød og brud af kota.
Servér straks med lune fladbrød til.
Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
Græsk salat krydderi indeholder:
50% oregano, 30% sumak, 20% hvidløgspulver
Kommentarer og forslag til opskriften