0
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rodfrugter (blandede)
1 min.
Bag rodfrugterne

Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær rodfrugterne i mundrette stykker og spred ud på bagepladen og vend med olivenolien, salt og peber. 

Bag rodfrugterne i ca. 20 min., indtil de er blevet møre og har fået lidt farve.

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
10 min.
Bag croutonerne

Dæk en ny bradepande med bagepapir.

Skær brødet i små tern og vend med olie, salt og peber. Spred ud på bagepladen  rist i ovnen i ca. 10 min., indtil de får lidt farve og bliver sprøde.

rødløg
15 min.
Sylt løget

Hak løget fint og overfør til en stor skål. Tilsæt lidt balsamico og salt og lad løgene trække lidt.

spidskålkapersbasilikum
20 min.
Rør salaten

Hak spidskålen og basilikumbladene groft og overfør til de syltede løg. Dræn kapers og vend i. 

Når rodfrugterne og croutonerne er bagt færdigt, vendes de i salaten og smages til med olivenolie, balsamico, salt og peber.

kulmulefilet med skind
25 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme og skær fisken i portionsstørrelser.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden og lad det stege i ca. 2-3 min. ved middelhøj varme. 

Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, krydr godt med salt og servér straks. 

30 min.
Anretning

Servér fisken med panzanellaen.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?