Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Dæk en bradepande med bagepapir.
Skær rodfrugterne i mundrette stykker, spred dem ud i bradepanden, og vend med olivenolie, salt og peber.
Bag rodfrugterne i ca. 20 min., indtil de er blevet møre, og har fået lidt farve.
Dæk en ny bradepande med bagepapir.
Skær brødet i små tern, og vend med olivenolie, salt og peber.
Spred dem ud, og rist dem i ovnen i ca. 10 min., indtil de får lidt farve, og bliver sprøde.
Hak løget fint, og overfør det til en stor skål. Tilsæt lidt balsamico og salt, og lad løgene trække lidt.
Hak spidskål og basilikumblade groft, og overfør det til de syltede løg. Dræn kapers, og vend dem i.
Vend rodfrugter og croutoner i salaten, når de er bagt færdige, og smag til med olivenolie, balsamico, salt og peber.
Varm en pande op ved høj varme, og skær fisken i portionsstørrelser.
Tilsæt 1/2 spsk. olie pr. pers. til panden, når den er godt gennemvarm.
Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 2-3 min. ved middelhøj varme. Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek.
Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, krydr godt med salt, og servér straks.
Servér stegt fisk med panzanella til.
Kend din fisk: Kulmule
GASTRONOMISK
Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.
Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.
Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.
SUNDHED
Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.
Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Kundekommentarer ()