0
Vinterpanzanella med stegt kulmule og basilikum
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rodfrugter (blandede)
1 min.
Bag rodfrugterne

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær rodfrugterne i mundrette stykker, spred dem ud i bradepanden, og vend med olivenolie, salt og peber. 

Bag rodfrugterne i ca. 20 min., indtil de er blevet møre, og har fået lidt farve.

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
10 min.
Bag croutonerne

Dæk en ny bradepande med bagepapir.

Skær brødet i små tern, og vend med olivenolie, salt og peber.

Spred dem ud, og rist dem i ovnen i ca. 10 min., indtil de får lidt farve, og bliver sprøde.

rødløg
15 min.
Sylt løget

Hak løget fint, og overfør det til en stor skål. Tilsæt lidt balsamico og salt, og lad løgene trække lidt.

spidskålkapersbasilikum
20 min.
Vinterpanzanella

Hak spidskål og basilikumblade groft, og overfør det til de syltede løg. Dræn kapers, og vend dem i. 

Vend rodfrugter og croutoner i salaten, når de er bagt færdige, og smag til med olivenolie, balsamico, salt og peber.

kulmulefilet med skind
25 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme, og skær fisken i portionsstørrelser.

Tilsæt 1/2 spsk. olie pr. pers. til panden, når den er godt gennemvarm. 

Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 2-3 min. ved middelhøj varme. Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek.

Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, krydr godt med salt, og servér straks. 

30 min.
Anretning

Servér stegt fisk med panzanella til.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
505 kcal
Fedt:
18,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,2 g
Kulhydrat:
47,6 g
heraf sukkerarter:
17,5 g
Kostfibre:
9,5 g
Protein:
31,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?