0
Vongolemuslinger Basquaise
Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Muslinger er sundt, billigt og bæredygtigt fastfood. Denne opskrift er nem at lave, og retten smager fantastisk.

Rensning af muslinger: Skyl muslingerne grundigt ved at gnubbe dem mod hinanden imellem dine hænder - dette ”sliber” evt. urenheder og sand af skallerne. Kassér de muslinger der IKKE er hele, og er der nogle, der er åbne, bankes de mod bordkanten. Lukker de sig ikke i løbet af kort tid kasseres de også. Lad nu muslingerne ligge i koldt vand tilsat godt med salt i et par timer. Skyl derefter grundigt under rindende vand - nu er de klar til brug.

Suppe: Dræn skyllevandet fra muslingerne og lad dem dryppe godt af i en sigte. Hak skalotteløg og hvidløg fint og skær pølse og skinke i tern. Varm olivenolie i en gryde og tilsæt pølse, skinke, skalotteløg og hvidløg der sauteres indtil løgene er klare uden at have taget farve. Tilsæt nu piment d’espelette og tern af tomat og peberfrugt og sauter det hele i yderligere et par minutter. Tilsæt derefter muslinger, safran, appelsinsaft og hvidvin og damp det hele for fuld blus og under låg i 1 (og KUN ÉT!) minut. Sigt muslingerne fra og kasser de muslinger der IKKE har åbnet sig. Tilsæt koldt smør i små tern og pisk det ud i suppen (herefter må suppen ikke koge). Smag suppen til med salt og peber og tilsæt fintsnittet bredbladet persille og fintsnittet basilikum.

Anret i store dybe tallerkener eller sæt gryden på bordet – og server sammen med godt brød.

Bonusinfo

Om Chorizo picante:
Spanske Louis Gil laver økologisk charcuterie fra allerøverste hylde og det gælder også hans chorizo. Den krydrede chorizo af spansk svinekød og spæk er tørret i hesteskoform og har en intens, rød farve, en aromatisk duft og en fyldig, stærk smag. 

Denne super smagsfulde chorizo kommer fra familie virksomheden Luis Gil i Rioja i det nordlige Spanien. Familiens oldemor Marie startede fremstilling af charcuterie i 1920'erne, og hun solgte hendes produkter på det lokale marked. Sønnen Luis videreførte traditionerne og professionaliserede virksomheden. Den nye generation har investeret i omlægningen af egen svinefarm med økologiske svin, som danne grundlag for disse sublime Produkter.

Bonusinfo

Piment Espelette er det eneste AOC/DOP certificerede krydderi i Frankrig og har noget nær kultstatus i gourmet verdenen. Det er en ekstremt elegant, pikant og middelstærk paprika i flager med letrøget note, som produceres i den franske del af Baskerlandet i det sydlige Frankrig tæt ved Pyrenæerne. Det er en semi-mild chili, der svarer til en middelstærk paprika i flager. Piment d'Espelette har noter af røg, og er et populært krydderi i det franske og nordspanske køkken.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?