0
Vongolemuslinger Basquaise
Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Muslinger er sundt, billigt og bæredygtigt fastfood. Denne opskrift er nem at lave, og retten smager fantastisk.

Rensning af muslinger: Skyl muslingerne grundigt ved at gnubbe dem mod hinanden imellem dine hænder - dette ”sliber” evt. urenheder og sand af skallerne. Kassér de muslinger der IKKE er hele, og er der nogle, der er åbne, bankes de mod bordkanten. Lukker de sig ikke i løbet af kort tid kasseres de også. Lad nu muslingerne ligge i koldt vand tilsat godt med salt i et par timer. Skyl derefter grundigt under rindende vand - nu er de klar til brug.

Suppe: Dræn skyllevandet fra muslingerne og lad dem dryppe godt af i en sigte. Hak skalotteløg og hvidløg fint og skær pølse og skinke i tern. Varm olivenolie i en gryde og tilsæt pølse, skinke, skalotteløg og hvidløg der sauteres indtil løgene er klare uden at have taget farve. Tilsæt nu piment d’espelette og tern af tomat og peberfrugt og sauter det hele i yderligere et par minutter. Tilsæt derefter muslinger, safran, appelsinsaft og hvidvin og damp det hele for fuld blus og under låg i 1 (og KUN ÉT!) minut. Sigt muslingerne fra og kasser de muslinger der IKKE har åbnet sig. Tilsæt koldt smør i små tern og pisk det ud i suppen (herefter må suppen ikke koge). Smag suppen til med salt og peber og tilsæt fintsnittet bredbladet persille og fintsnittet basilikum.

Anret i store dybe tallerkener eller sæt gryden på bordet – og server sammen med godt brød.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Om Chorizo picante:
Spanske Louis Gil laver økologisk charcuterie fra allerøverste hylde og det gælder også hans chorizo. Den krydrede chorizo af spansk svinekød og spæk er tørret i hesteskoform og har en intens, rød farve, en aromatisk duft og en fyldig, stærk smag. 

Denne super smagsfulde chorizo kommer fra familie virksomheden Luis Gil i Rioja i det nordlige Spanien. Familiens oldemor Marie startede fremstilling af charcuterie i 1920'erne, og hun solgte hendes produkter på det lokale marked. Sønnen Luis videreførte traditionerne og professionaliserede virksomheden. Den nye generation har investeret i omlægningen af egen svinefarm med økologiske svin, som danne grundlag for disse sublime Produkter.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.