Wagyuburger: Kender du det at din ellers perfekte hakkedreng trækker sig sammen under stegning, og ender med at blive lille, rund og høj? For at undgå det, kan du bruge et trick fra den gamle amerikanske kogebog ’Cooks Illustrated’: Form bøfferne runde og flade, pres en dyb fordybning i midten af kødet med fx en lille kop eller skål. Når du derefter steger bøffen på panden, buler det op igen, og burgerbøffen bliver perfekt flad.
Form kødet til 4 hakkebøffer på ca. 1,5 cm højde og lav en lille fordybning i midten fx med en lille skål eller kop. Dette bevirker som sagt, at bøffen holder formen! Steg bøfferne på en meget varm pande i lidt neutral olie. Krydr generøst med salt og peber. Når de er færdige kommes et par tynde skiver cheddar på toppen (steg dem gerne således at de netop har et pink indre).
Burgerbollen: Halvér bollerne og rist dem med skærefladen opad i ovnen på grillfunktion - til de bliver gyldne - pas på de ikke brænder!
Dildagurker:
1 agurk
3 spsk salt
1 dl lagereddike
100 g sukker
1 spsk. dildfrø
1 spsk. gule sennepskorn
1 spsk. sorte sennepsfrø
1 tsk. sorte peberkorn
Skær agurkerne i ½ cm tykke skiver, kom dem i et dørslag og drys med masser af salt over. Lad dem salte i 15 minutter. Kog en lage af lige dele lagereddike, sukker og tørristede letknuste syltekrydderier op og afkøl. Hæld den kolde lage over de skyllede agurker. Lad dem trække deri til de skal spises!
Stegte kartofler: Skræl kartoflerne og del dem i 6-8 både hver. Udvand bådene i rindende koldt vand i 5 minutter. Giv dem et opkog i rigeligt godt saltet vand i ca. 5-6 minutter. Dræn vandet fra og lad dem dampe helt af. Vend rundt med godt med olivenolie og krydr med salt og masser af sort peber. Kom dem på en bageplade med bagepapir på (undgå at de ligger i lag!). Steg dem i en forvarm ovn ved 210 grader til de er lækre sprøde og gyldne.
Sådan samler du burgeren: Smør de 2 dele af de ristede boller med et jævnt lag god hjemmelavet mayonnaise, lidt ketchup og amerikansk sennep. Byg derefter burgeren videre op med: (fra bunden) fintsnittet iceberg, finthakkede løg (IKKE LØGRINGE!), 1 tomatskive, 3 dildagurker, bøf med ost og så igen lidt iceberg på toppen - låg på - kør!
Fif: Brug resten af mayonnaisen rørt med lidt ketchup og god chilisauce som dip til kartoflerne.
Burgerboller:
2,5 dl lunt vand
0,5 dl mælk
25 g gær (eller 2 tsk tørgær)
3 spsk sukker
500 g hvedemel
75 g blødt smør
2 æg
2 tsk salt
½ tsk stødt kardemomme
50 g sesamfrø
Bland vand, mælk, gær, kardemomme og sukker i en skål. Smuldr smørret ind i hvedemelet, tilsæt salt og det ene æg. Mens der røres i dejen tilsættes gærblandingen. Saml dejen og ælt den i 8-10 minutter, gerne på røremaskine, indtil den er blød, smidig og elastisk. Lad den hæve et lunt sted i ca. 1 time til den er vokset til ca. dobbelt størrelse. Del dejen i 6 lige store form til boller og lad dem hæve tildækket på en bageplade beklædt med bagepapir i ca 45 minutter. Opvarm ovnen på 250 grader. Pisk det sidste æg sammen med og pensl bollerne grundigt - drys med sesam. Sæt bollerne midt i ovnen og hæld 2 dl vand ind i bunden af ovnen, så der dannes en masse damp (pas på du ikke brænder dig på dampen!). Luk ovnlågen med det samme og skru ned på 200 grader. Bag bollerne i ca. 12-15 minutter eller indtil burgerbollerne er gyldne og færdigbagte.
Hjemmelavet mayonnaise:
2 æggeblommer
1 tsk. Dijonsennep
1 tsk. lys eddike fx æblecidereddike
½ tsk fint salt
2 dl. smagsneutral olie (fx jordnødde eller raps)
Sort peber
Æggeblommer, sennep, eddike og salt piskes sammen til det begynder at tykne. Olien piskes i lidt ad gangen og mayo'en piskes indtil al olien er optaget i blandingen. Krydr med masser af friskkværnet sort peber.
Skagenfoods egen økologiske tomatketchup, der rent faktisk smager af tomater :-)
Ketchuppen er unik i sin ingrediens sammensætning og består af den helt rette mængde toscanske, økologiske tomater - ikke fra puré eller koncentrat - æbler, krydderier, sukker og atlanterhavssalt - alt sammen tilsat en masse kærlighed fra de seks dedikerede gutter, der kalder sig Curtice Brothers.
Læs mere om ketchuppen her: https://curticebrothers.co/
Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen!
Kundekommentarer ()