Skær kartoflerne i meget smalle både, så de ikke tager alt for lang tid i ovnen.
Læg dem i et lag, så bliver de sprøde og lækre, og bager hurtigere.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 230 grader varmluft.
Skær kartoflerne i smalle både, bred dem ud på bagepapir på en bageplade, og dryp dem med olivenolie. Krydr med salt, og bag dem møre og gyldne i den varme ovn i ca. 30 min. Drys med lidt tørret dild inden servering.
Rør yoghurten med en smule revet hvidløg, salt og olivenolie.
Snit resten af hvidløget i tynde skiver, og skær rødløg i både.
Steg kødet i olivenolie ved høj varme i 3-5 min., til det er gyldnet og næsten gennemstegt.
Tilsæt hvidløg, løg og lidt mere olivenolie, og steg igen ved høj varme i et par min. Krydr med salt og gyroskrydderi.
Snit peberfrugt i smalle strimler, og rødkål fint.
Anret kartofler, kød, kål og peberfrugt med yoghurt, og servér straks.
Gyros mix fra indeholder: 20% spidskommen, 10% chili pulver, 10% korianderfrø, 10% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% persille, 10% oregano, 10% timian, 10% stødt kanel
Kundekommentarer ()