0
Wannabe gyros med sprøde grøntsager og ovnkartofler

Wannabe gyros med sprøde grøntsager og ovnkartofler

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Græsk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Skær kartoflerne i meget smalle både, så de ikke tager alt for lang tid i ovnen.

Læg dem i et lag, så bliver de sprøde og lækre, og bager hurtigere. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartoflertørret dildgræsk yoghurt, 10%hvidløg
1 min.
Kartofler og yoghurt

Tænd ovnen på 230 grader varmluft. 

Skær kartoflerne i smalle både, bred dem ud på bagepapir på en bageplade, og dryp dem med olivenolie. Krydr med salt, og bag dem møre og gyldne i den varme ovn i ca. 30 min. Drys med lidt tørret dild inden servering.

Rør yoghurten med en smule revet hvidløg, salt og olivenolie. 

hvidløgrødløggrisekød i strimlergyroskrydderi
10 min.
Wannabe gyros

Snit resten af hvidløget i tynde skiver, og skær rødløg i både. 

Steg kødet i olivenolie ved høj varme i 3-5 min., til det er gyldnet og næsten gennemstegt. 

Tilsæt hvidløg, løg og lidt mere olivenolie, og steg igen ved høj varme i et par min. Krydr med salt og gyroskrydderi. 

 

rød peberfrugtrødkål
20 min.
Grønt

Snit peberfrugt i smalle strimler, og rødkål fint. 

29 min.
Anretning

Anret kartofler, kød, kål og peberfrugt med yoghurt, og servér straks. 

Bonusinfo

Gyros mix fra indeholder: 20% spidskommen, 10% chili pulver, 10% korianderfrø, 10% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% persille, 10% oregano, 10% timian, 10% stødt kanel

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?