0
Wannabe pasta a la carbonara med bacon og sprød fennikelsalat

Wannabe pasta a la carbonara med bacon og sprød fennikelsalat

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

spaghetti, 50% fuldkornbacon i ternsquash
1 min.
Pasta og bacon

Steg bacon stille og roligt på en tør pande.

Skær squashen i tern, kom dem med på panden, og lad dem stege sammen med baconen, til det er gyldent (tilsæt lidt olivenolie, hvis panden bliver for tør). 

Kom pastaen i kogende saltet vand, og kog i ca. 10 min., til den er al dente. Sigt vandet fra pastaen, men gem kogevandet til senere. 

parmigiano reggiano (Parmesan)ægdijonsennephvidløgFennikelcherry- eller blommetomatersalat
10 min.
Parmesan og fennikelsalat

Riv parmesanosten fint.

Del æggene i blommer og hvider (gem hviderne til fx. marengs), og pisk æggeblommer og parmesan sammen i en skål. 

Rør sennep med fintrevet hvidløg og 2-3 spsk. eddike og 3-4 spsk. olivenolie. Smag til med salt og peber. 

Snit fennikel i både.

Pluk salaten groft, og skær tomater i halve.

Anret salat, tomater og fennikel på et fad, og dryp med dressingen lige inden servering. 

 

Wannabe carbonara og anretning

Pisk 1/2 dl pastavand pr. æggeblomme i parmesan-blandingen, og krydr med peber. 

Vend pastaen med bacon og squash på panden, og steg i 1-2 min.

Tag panden af varmen, og rør parmesanblandingen i. Krydr gerne med mere peber, og smag til med salt.

Spæd med mere pastavand, hvis det er for tørt, og anret straks i dybe tallerkener. 

Servér med fennikelsalat til.

TIP: Vil du have en mere klassisk carbonara, kan du undlade at komme squashen på panden, og bruge den i salaten i stedet. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.