Forvarm ovnen ved 200 grader.
Skrub kartoflerne grundigt under vand, og skær dem i 1 cm. tykke skiver. Spred dem ud på en bageplade dækket med bagepapir, vend dem i 1 tsk. olie pr. person, og krydr med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden overflade og er bløde ind til midten.
Sæt en gryde med vand over at koge.
Skyl kålen grundigt, og skær den i grove strimler. Blancher kålen i ca. 2 min., og dræn vandet fra (men gem kogevandet).
Varm en kasserolle eller gryde op til middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris.
Tilsæt 1 tsk. olie og ½ spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld fløden i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper. Skru helt ned for blusset, tilsæt kålen og revet peberrod. Smag til med salt, peber og eddike. Hvis saucen er for tør, så tilsæt lidt af kogevandet.
Læg kødet mellem to stykker film og bank det fladt med undersiden af en kasserolle.
Varm en pande op ved middelhøj varme.
Vend kødet i 1 spsk. hvedemel pr. person blandet med lidt salt og peber. Vend efterfølgende kødet i det sammenpiskede æg, og til sidst i raspen.
Steg det panerede kød i ½ spsk. olie pr. person i ca. 4 min. på hver side. Drysses med lidt salt og peber.
Servér kødet med de bagte kartofler og den stuvede kål.
Kundekommentarer ()