0
Wienerschnitzel med stuvet kål og peberrod

Wienerschnitzel med stuvet kål og peberrod

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
1 min.
Kartoflerne

Forvarm ovnen ved 200 grader.

Skrub kartoflerne grundigt under vand, og skær dem i 1 cm. tykke skiver. Spred dem ud på en bageplade dækket med bagepapir, vend dem i 1 tsk. olie pr. person, og krydr med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden overflade og er bløde ind til midten.

spidskålhvedemelfløde 9%peberrodsort pebersalt
10 min.
Stuvet kål

Sæt en gryde med vand over at koge.

Skyl kålen grundigt, og skær den i grove strimler. Blancher kålen i ca. 2 min., og dræn vandet fra (men gem kogevandet).

Varm en kasserolle eller gryde op til middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris. 

Tilsæt 1 tsk. olie og ½ spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld fløden i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper. Skru helt ned for blusset, tilsæt kålen og revet peberrod. Smag til med salt, peber og eddike. Hvis saucen er for tør, så tilsæt lidt af kogevandet.

hvedemelæg2rasp
20 min.
Kødet

Læg kødet mellem to stykker film og bank det fladt med undersiden af en kasserolle.

Varm en pande op ved middelhøj varme.

Vend kødet i 1 spsk. hvedemel pr. person blandet med lidt salt og peber. Vend efterfølgende kødet i det sammenpiskede æg, og til sidst i raspen.

Steg det panerede kød i ½ spsk. olie pr. person i ca. 4 min. på hver side. Drysses med lidt salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér kødet med de bagte kartofler og den stuvede kål.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
594 kcal
Fedt:
22,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
4 g
Kulhydrat:
53,8 g
heraf sukkerarter:
7,2 g
Kostfibre:
6,7 g
Protein:
39,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?