0

Wienerschnitzler med urteolie, cremede champignoner med grov sennep og hvidløg og pastinak/persillerodsmos

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Urteolie: Rens og pluk krydderurterne (fx estragon, persille og purløg) og dup dem tørre. Hak dem helt fint og rør dem sammen med ca. ¾ dl olie, lidt salt og peber – det skal være fyldigt, men flydende. Smag til med salt og peber og lad olien trække i mindst 20 min., men gerne en times tid.

Creme: Hak skalotteløg, hvidløg og rensede champignoner. Smelt 1 spsk. smør og 2 spsk. olie sammen på panden og sauter det hele deri til svampene er let gyldne og væden kogt helt væk. Tag panden af varmen, rør sennep og cremefraiche i og smag til med salt og peber.

Mos: Skræl kartofler og persillerødder, skær dem i grove tern og kog dem møre i usaltet vand. Hæld vandet fra og mos grøntsagerne med en elpisker. Tilsæt 2 spsk. smør og 1 dl mælk og pisk det ind i mosen. Juster konsistensen med mere mælk og smag til med salt og peber.

Schnitzler: Dup schnitzlerne tørre på begge sider og krydr med salt og peber. Steg dem gyldne i olivenolie i 3-4 min. på hver side.

Server sammen med en sprød grøn salat og godt groft brød.

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?