0

Wienerschnitzler på sauté af kartofler, løg og ærter med rødbede/peberrodscreme

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Creme: Kog rødbederne møre i letsaltet vand (30-45 min. afhængig af størrelse). "Smut" skrællen af rødbederne, riv dem groft og lad dem dryppe af i en sigte. Rør cremefraiche, mayonnaise, sennep, presset hvidløg og 1½ spsk. revet peberrod sammen og smag til med salt og peber. Vend rødbederne i og lad cremen trække i 10 min. Smag til igen - det tager lidt tid for peberroden at udfolde sin kraft.

Sauté: Skrub kartoflerne og skær dem tern på 1 cm. Snit løgene i samme størrelse tern. Rist kartoflerne i 5 min. i lidt smør på en pande til de er gyldne og begynder at blive møre. Tilsæt løg og ansjoser og rist dem med til ansjoserne er "smeltet" væk og både løg og kartofler er møre. Tilsæt ærterne, varm igennem og smag til med salt og peber.

Kød: Rør lidt mel sammen med salt og peber, vend kødet deri og bank forsigtigt det overskydende mel af. Smelt en godt klat smør på en pande og steg kødet gyldent på begge sider (3-4 min. på hver side afhængig af størrelse).

Server sammen med en sprød grøn salat og godt brød.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

 

UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER

Ansjoser er en umamibombe. De fede og smagfulde fisk er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.