0

Wienerschnitzler på sauté af kartofler, løg og ærter med rødbede/peberrodscreme

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Creme: Kog rødbederne møre i letsaltet vand (30-45 min. afhængig af størrelse). "Smut" skrællen af rødbederne, riv dem groft og lad dem dryppe af i en sigte. Rør cremefraiche, mayonnaise, sennep, presset hvidløg og 1½ spsk. revet peberrod sammen og smag til med salt og peber. Vend rødbederne i og lad cremen trække i 10 min. Smag til igen - det tager lidt tid for peberroden at udfolde sin kraft.

Sauté: Skrub kartoflerne og skær dem tern på 1 cm. Snit løgene i samme størrelse tern. Rist kartoflerne i 5 min. i lidt smør på en pande til de er gyldne og begynder at blive møre. Tilsæt løg og ansjoser og rist dem med til ansjoserne er "smeltet" væk og både løg og kartofler er møre. Tilsæt ærterne, varm igennem og smag til med salt og peber.

Kød: Rør lidt mel sammen med salt og peber, vend kødet deri og bank forsigtigt det overskydende mel af. Smelt en godt klat smør på en pande og steg kødet gyldent på begge sider (3-4 min. på hver side afhængig af størrelse).

Server sammen med en sprød grøn salat og godt brød.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

ANSJOSER ALLE KAN LIDE

Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.

UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER

Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.