Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Pil og hak hvidløg. Del blomkål i mindre mundrette buketter, og hak peanuts i mindre stykker.
Kom kyllingestykkerne i en skål, og krydr med salt, peber, lidt sukker, lidt soya/tamari og hakket hvidløg.
Varm en pande eller wok op til høj varme. Kom lidt neutral olie på, og rist kyllingen igennem, mens du hele tiden vender rundt.
Når kyllingen er godt brunet af, tilsættes peanuts, som ristes med i 2 min.
Kom nu blomkål på, og steg i yderligere 2-3 min.
Tilsæt den søde chilisauce, riv lidt limeskal i, og smag til med salt og peber.
Som vist på billedet med limebåde til.
Kundekommentarer ()