0
Wok med kylling, sød chili, blomkål, ris & peanuts

Wok med kylling, sød chili, blomkål, ris & peanuts

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

 

jasminris
1 min.
Ris

Kog risene efter anvisning på pakken. Eller gør som jeg, og følg følgende vejledning: 

Jeg har nu +25 års erfaring som kok, og bilder mig ind, at jeg ved et eller andet om mad og også om at koge ris ;-) Men for nylig fik jeg dette fif fra min gode ven "Skovridderen", der har boet en årrække i Nepal. Han sagde: Skyl risene hurtigt i koldt vand. Kog imens rigeligt vand op med lidt salt i. Kom de skyllede ris i, når vandet koger. Læg låg på! Sæt uret, tik, tak - efter 8 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække i 5-10 min.! Voilà! Perfekte fluffy ris HVER GANG!  

Jeg må indrømme, at jeg ikke har set mig tilbage siden, og koger nu ALTID mine basmati- eller jasminris efter denne metode! Tak Jesper! 

blomkålhvidløgpeanuts
2 min.
Snitte og hakke

Pil og hak hvidløg. Del blomkål i mindre mundrette buketter, og hak peanuts i mindre stykker.

kyllingebryst uden skindtamari soya saucelimeSød chilisaucehvidløgblomkål
8 min.
Kylling & wok

Kom kyllingestykkerne i en skål. Krydr med salt, peber, lidt sukker, lidt soya/tamari og hakket hvidløg. 

Varm en pande eller wok op til høj varme. Kom lidt neutral olie på, og rist kyllingen igennem, mens du hele tiden vender rundt. Når kyllingen er godt brunet af, tilsættes peanuts, som ristes med i 2 min. Kom nu blomkål på, og steg i yderligere 2-3 min. Kom den søde chilisauce i. Riv lidt limeskal i, og smag til med salt og peber. 

lime
20 min.
Anretning

Som vist på billedet med limebåde til.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?