0
Wok med sur-sød gris med gulerødder og spidskål

Wok med sur-sød gris med gulerødder og spidskål

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Asiatisk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jasminris
1 min.
Ris

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

grisekød i strimlerhvidløg
3 min.
Gris

Steg kødstykkerne på en stor pande i halvt smør/halvt neutral olie. Når de er grundigt brunet af, tilsættes hakket hvidløg, som steges med i 2-3 min. Steg, til kødet er gyldent uden at branke.

Tilsæt 1 dl vand, og kom låg på. Lad kødet simre ved lav varme under låg i 2 min. (giv det ikke længere, så bliver det tørt!).

Sørg for, at det ikke koger helt tørt for vand, og spæd evt. lidt til, hvis det er nødvendigt!

Du skal gerne ende med at have ca. 0,5 dl væde tilbage til saucen.

gulerødderrød peberfrugtspidskåltamari soya saucetomatpuré
15 min.
Sur-sød sauce

Skær peberfrugten ud i tern af 5 x 5 mm.

Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver.

Soignér spidskålen, og kassér de yderste blade. Del kålen i 2 stykker, og skær det derefter i mundrette stykker (undlad stokken).

Rist grøntsagerne af i lidt smør i en bred, tykbundet gryde, tilsæt lidt lys eddike (fx æbleeddike) og rørsukker efter smag, og kog igennem.

Tilsæt tamari soya og tomatpuré, kog saucen igennem, og jævn den evt. med lidt maizena rørt med koldt vand, til den opnår en let tyk konsistens.

25 min.
Anretning

Som vist! 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?