0
Wok med sur-sød gris, gulerødder og spidskål

Wok med sur-sød gris, gulerødder og spidskål

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Asiatisk

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jasminris
1 min.
Ris

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

grisekød i strimlerhvidløg
3 min.
Gris

Steg kødstykkerne på en stor pande i halvt smør/halvt neutral olie. Når de er grundigt brunet af, tilsættes hakket hvidløg, som steges med i 2-3 min. Steg, til kødet er gyldent uden at branke.

Tilsæt 1 dl vand, og kom låg på. Lad kødet simre ved lav varme under låg i 2 min. (giv det ikke længere, så bliver det tørt!).

Sørg for, at det ikke koger helt tørt for vand, og spæd evt. lidt til, hvis det er nødvendigt!

Du skal gerne ende med at have ca. 0,5 dl væde tilbage til saucen.

gulerødderrød peberfrugtspidskåltamari soya saucetomatpuré
15 min.
Sur-sød sauce

Skær peberfrugten ud i tern af 5 x 5 mm.

Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver.

Soignér spidskålen, og kassér de yderste blade. Del kålen i 2 stykker, og skær det derefter i mundrette stykker (undlad stokken).

Rist grøntsagerne af i lidt smør i en bred, tykbundet gryde, tilsæt lidt lys eddike (fx æbleeddike) og rørsukker efter smag, og kog igennem med den resterende væde fra panden med kødet.

Tilsæt tamari soya og tomatpuré, kog saucen igennem, og jævn den evt. med lidt maizena rørt med koldt vand, til den opnår en let tyk konsistens.

25 min.
Anretning

Som vist! 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.