0
Wokstrimler af okseinderlår med grøntsager, peanutsauce og lime

Wokstrimler af okseinderlår med grøntsager, peanutsauce og lime

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Kom risene i en sigte, og skyl dem under rindende vand. Kog 3 dl vand (pr. pose ris) op med ½ tsk. salt. Tilsæt de skyllede og drænede ris, og når vandet igen koger, røres en gang i risene, og der skrues ned, så de netop simrer. Kog risene under låg i ca. 10-12 minutter, til alt vandet er optaget i risene. Sluk, og lad risene hvile under låg i 10-12 minutter.

  2. Hæld peanuts i en minihakker med 6 spsk. neutral olie og blend, så du får en lind olie med peanutstykker i.

  3. Skræl agurken, halver den på langs, og skrab kernerne ud med spidsen af en teske. Kasser kernerne, og skær agurken i skiver/halvmåner. Skær ligeledes forårsløg og chilipeber i skiver.

  4. Skræl gulerødder, og skær dem i tynde strimler.

  5. Krydr kødet med salt og peber. Steg kødet i olie i en wok ved høj varme. Tag kødet af panden, og hold det varmt.

  6. Tilsæt lidt mere olie, og lynsteg grøntsagerne. Vent evt. med at tilsætte chilipeber til pynt, så retten ikke bliver for stærk.

  7. Tilsæt kød og ris til grøntsagerne, og steg i et minuts tid.

  8. Anret som vist på billedet, og smag til med limefrugt og peanutsauce ved bordet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?