Rib og kog de grønne bønner i letsaltet vand i ca. 5-7 minutter. Køl ned i isvand. Del dem en gang på midten med et meget skråt snit. Pil løgene og snit den i tynde både. Skræl mangoen, skær kødet fri af stenen og snit det i tynde skiver. Rens chilien og hak den fint. Pil de yderste grove blade af citrongræsset og snit resten i fine tynde skiver. Varm de to slags olie godt op i en wok, kom chili, citrongræs og ingefær ved og rist 30 sek. Kom løg og bønner ved og rist videre min. 5 min. Tilsæt soja og 1 spsk. sesamfrø, lad det riste yderligere 2-3 min. til bønnerne er møre med et sprødt bid og smag til med soja. Anret på et fladt fad, fordel mangoskiverne ovenpå og drys med ½ spsk. sesamfrø. Server straks til stegt kød, fisk eller fjerkræ, til sammenkogte retter mv.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kommentarer og forslag til opskriften