0

Wokkede oksestrimler med nudler, grøntsager og mangosalsa

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Mangosalsa: Skræl mangoen, skær kødet fri af stenen og snit det i små tern. Rens snackpeberen og skær den ligeledes i små tern. Rens forårsløgene og læg to tredjedele til side til wokken. Snit resten fint og kom dem i en skål sammen med mango- og peberfrugttern. Rens chilien, hak den fint og rør den i sammen med saft fra ca. ½ citron, ½ spsk. farin, 2 spsk. olie, salt og peber. Lad salsaen trække 20 min. og smag til.

Wok: Rør 2 spsk. brun farin, soja, saft fra ½ citron, finthakket hvidløg, 3 spsk. olie og lidt peber sammen og mariner kødet deri i 20 min. Kom nudlerne i en skål og kom bouilpastaen i. Kog 5 dl vand, hæld det over og læg låg over. Lad nudlerne trække 10-15 min. til de er møre. Snit forårsløgene i 2 cm lange stykker med et skråt snit. Skær squashen i skiver og dernæst i tynde stave på tværs. Skær champignonerne i skiver og del ærterne i 2 på skrå. Varm en wok godt op med lidt olie og rist svampene 1 min. Kom det drænede kød ved – men gem marinaden - og rist til al væden lige er kogt væk. Kom forårsløg og squash ved og steg yderligere 2 min. Tilsæt marinade og sukkerærter, kog op og vend de afdryppede nudler i. Smag til og server straks med mangosalsaen og evt. godt brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften