0

Wokkede oksestrimler med nudler, grøntsager og mangosalsa

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Mangosalsa: Skræl mangoen, skær kødet fri af stenen og snit det i små tern. Rens snackpeberen og skær den ligeledes i små tern. Rens forårsløgene og læg to tredjedele til side til wokken. Snit resten fint og kom dem i en skål sammen med mango- og peberfrugttern. Rens chilien, hak den fint og rør den i sammen med saft fra ca. ½ citron, ½ spsk. farin, 2 spsk. olie, salt og peber. Lad salsaen trække 20 min. og smag til.

Wok: Rør 2 spsk. brun farin, soja, saft fra ½ citron, finthakket hvidløg, 3 spsk. olie og lidt peber sammen og mariner kødet deri i 20 min. Kom nudlerne i en skål og kom bouilpastaen i. Kog 5 dl vand, hæld det over og læg låg over. Lad nudlerne trække 10-15 min. til de er møre. Snit forårsløgene i 2 cm lange stykker med et skråt snit. Skær squashen i skiver og dernæst i tynde stave på tværs. Skær champignonerne i skiver og del ærterne i 2 på skrå. Varm en wok godt op med lidt olie og rist svampene 1 min. Kom det drænede kød ved – men gem marinaden - og rist til al væden lige er kogt væk. Kom forårsløg og squash ved og steg yderligere 2 min. Tilsæt marinade og sukkerærter, kog op og vend de afdryppede nudler i. Smag til og server straks med mangosalsaen og evt. godt brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.