Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Skræl gulerødderne, og skær dem og peberfrugter i tynde strimler.
Hak hvidløg.
Varm en wok eller en stor pande op med 1/2 tsk. neutral olie pr. pers.
Rist kødet og hvidløg i 2 min., og krydr med salt og peber.
Kom gulerødder og peberfrugt på panden, og rist i yderligere 3-4 min.
Tilsæt chili sauce og peanutbutter (rørt ud i 1/2 dl kogende vand), og rist igennem i et par minutter mere. Smag til med salt og peber.
Som vist på billedet.
Kommentarer og forslag til opskriften