0
Wokket grisekød i peanutsauce med sød chili og ris

Wokket grisekød i peanutsauce med sød chili og ris

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

jasminris
1 min.
Ris

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

gulerøddergrøn peberfrugthvidløg
1 min.
Forbered grøntsager

Skræl gulerødderne, og skær dem og peberfrugter i tynde strimler. 

Hak hvidløg.

grisekød i strimlerSur-sød chilisaucepeanutbutter
10 min.
Wok

Varm en wok eller en stor pande op med 1/2 tsk. neutral olie pr. pers.

Rist kødet og hvidløg i 2 min., og krydr med salt og peber.

Kom gulerødder og peberfrugt på panden, og rist i yderligere 3-4 min.

Tilsæt chili sauce og peanutbutter (rørt ud i 1/2 dl kogende vand), og rist igennem i et par minutter mere. Smag til med salt og peber.

25 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Kommentarer og forslag til opskriften

Næringsindhold pr. person:

Energi:
418 kcal
Fedt:
17,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
3 g
Kulhydrat:
18 g
heraf sukkerarter:
14,2 g
Kostfibre:
7,8 g
Protein:
44,2 g