0
Wokket Hopballekylling med blomkål, ris & cashewnødder

Wokket Hopballekylling med blomkål, ris & cashewnødder

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

 

jasmin- eller basmatiris
1 min.
Ris

Kog risene efter anvisning på posen. Eller gør som jeg, og følg følgende vejledning: 

Jeg har nu +25 års erfaring som kok, og bilder mig ind, at jeg ved et eller andet om mad og også om at koge ris ;-) Men for nylig fik jeg dette fif fra min gode ven "Skovridderen", der har boet en årrække i Nepal. Han sagde: Skyl risene hurtigt i koldt vand. Kog imens rigeligt vand op med lidt salt i. Kom de skyllede ris i, når vandet koger. Læg låg på! Sæt uret, tik, tak - efter 8 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække i 5-10 min.! Voilà! Perfekte fluffy ris HVER GANG!  

Jeg må indrømme, at jeg ikke har set mig tilbage siden, og koger nu ALTID mine basmati- eller jasminris efter denne metode! Tak Jesper! 

blomkålkorianderrød chilihvidløgcashewnødder
2 min.
Snitte og hakke

Pil og hak hvidløg. Skær chili i ringe, og hak en lille smule af den fint. Pluk koriander i blade, og kom dem i lidt vand. Hak korianderstilkene. Del blomkål i mindre mundrette buketter. Hak nødder i mindre stykker.

Hopballe Mølle kylling, bryst i strimlertamari soya saucelimerød chilihvidløgblomkål
8 min.
Kylling & wok

Kom kyllingestykkerne i en skål. Krydr med salt, peber, lidt sukker, lidt soya/tamari, hakket chili og hakket hvidløg. 

Varm imens en pande eller wok op til høj varme. Kom lidt neutral olie på, og rist kyllingen igennem, mens du hele tiden vender rundt. Når kyllingen er godt brunet af, tilsættes cashewnødder, som ristes med i 2 min. Kom nu korianderstilke og blomkål på, og wok i yderligere 2-3 min. Riv lidt limeskal i, og smag til med salt og peber. 

limekoriander
20 min.
Anretning

Som vist på billedet drysset med koriander og lime.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?