0
Wokket Hopballekylling med broccoli, ris & cashews

Wokket Hopballekylling med broccoli, ris & cashews

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

jasmin- eller basmatiris
1 min.
Ris

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

broccolimyntekorianderrød chilihvidløgcashewnødder
2 min.
Snitte og hakke

Pil og hak hvidløg. Skær chili i ringe, og hak en lille smule af den fint. Pluk mynte og koriander i blade, og kom dem i lidt vand. Hak korianderstilkene. Del broccoli i mindre mundrette buketter. Hak cashewnødder i mindre stykker.

Hopballe Mølle kylling, bryst i strimlertamari soya saucelimerød chilihvidløgbroccoli
8 min.
Kylling & wok

Kom kyllingestykkerne i en skål (del dem evt. i mindre stykker). Krydr med salt, peber, lidt sukker, lidt soya/tamari, hakket chili og hakket hvidløg. 

Varm en pande eller wok op til høj varme. Kom lidt neutral olie på, og rist kyllingen igennem, mens du hele tiden vender rundt. Tilsæt cashewnødder, når kyllingen er godt brunet af og lad dem riste med i 2 min. Kom nu korianderstilke og broccoli på, og steg i yderligere 2-3 min. Riv lidt limeskal i, og smag til med salt og peber. 

limekoriandermynte
20 min.
Anretning

Anret som vist på billedet drysset med krydderurteblade og lime.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?