Start med at læse hele opskriften grundigt igennem først.
1. Kom sesamfrø i et ovnfast fad, og rist dem i ovnen ved 175 grader i 10-12 minutter til de gyldne. Knus dem let i en morter med lidt groft salt.
2. Kom risene i en sigte og skyl dem grundigt under rindende koldt vand i 1 minutter.
3. Kog 3 dl vand (pr. 150g ris) op med ½ tsk. salt.
4. Tilsæt de skyllede og drænede ris, og når vandet igen koger, røres en gang i risene, og der skrues ned, så de netop simrer (på varmeinterval 2-3 stykker).
5. Kog risene efter anvisning på posen.
6. Sluk, lad risene hvile under låg i 5 minutter og slå dem derefter løse med en gaffel.
7. Soigner forårsløg og skær dem i tynde skiver.
8. Pil og finthak hvidløg og løg.
9. Skær kylling i små stykker på ca. 1x1 cm.
10. Del broccoli i små ens buketter. Skræl stokken og skær den i strimler.
11. Rist kyllingekødet af i neutral olie i en meget varm wok sammen med hvidløg og zittauløg og halvdelen af forårsløgene til det er godt brunet af.
12. Kom broccoli ved og rist med i 2-3 minutter.
13. Kom hoisin på og vend rundt med ristet sesam, gem lidt til pynt.
14. Smag til med salt og peber.
Anretning: Som vist, drysset med de sidste sesamfrø og forårsløg – risen serveres i separat skål.
Kundekommentarer ()