Wok: Rør 1 spsk. olie, sojasauce og sukker sammen og mariner kødet deri mens resten ordnes. Del broccolien i lange buketter (stokken skal med), giv dem et hurtigt opkog i letsaltet vand og flyt dem straks over i koldt vand for at stoppe kogeprocessen. Snit peberfrugten i strimler og skær forårsløgene i 2 cm lange stykker med et skråt snit. Hak hvidløgene helt fint og riv den skrællede ingefær med det fine jern. Varm lidt olie godt op i en wok og rist forårsløg og peberfrugt 1 minuts tid. Kom broccolien ved og fortsæt yderligere ½-1 min. Kom lidt østerssauce ved og overfør det til et fladt varmt fad. Kom lidt olie i wokken og kom hvidløg og ingefær ved. Rør hurtigt rundt og kom så kødet ved, så hvidløg og ingefær ikke branker. Rist 1 min. og kom igen et skvæt østerssauce på. Sauter videre til kødet er netop mørt og krydr med peber. Fordel kødet ovenpå broccolien og server straks med risene til.
Ris: Skyl risene godt under rindende koldt vand, kom dem i en gryde og tilsæt 6 dl vand og 1 tsk. salt. Læg låg på og kog risene 12 min. Sluk for blusset og lad dem trække på eftervarmen i 10 min.
Kommentarer og forslag til opskriften