0
Wokstegt gris med peberfrugt, forårsløg, peanuts og sursød sauce

Wokstegt gris med peberfrugt, forårsløg, peanuts og sursød sauce

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

brune ris
1 min.
Kog risen

Hæld risen i en kasserolle og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risen. Tilsæt lidt salt og kog risen i ca. 20 min og lad det hvile 5 min efterfølgende. 

rød peberfrugtforårsløggulerod
3 min.
Forbered grøntsagerne

Skær grøntsagerne i små stave. Gem lidt finthakket forårsløg til anretning.

peanuts
15 min.
Rist nødderne

Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.

grisekød i strimlerSød chilisaucetamari soya sauce
20 min.
Stegning

Varm en wok eller stor gryde op ved høj varme.

Steg grøntsagerne i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 2-3 minutter under jævnlig omrøring.

Tilsæt kødet og steg yderligere et par minutter, indtil kødet er gennemstegt.

Sluk for varmen og smag til med sweet chili og soya.

25 min.
Anretning

Fordel risen i skåle og anret wokretten henover. Top med peanuts og forårsløget.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
575 kcal
Fedt:
24,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,7 g
Kulhydrat:
47,3 g
heraf sukkerarter:
11,7 g
Kostfibre:
7,1 g
Protein:
38,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?