Nudler: Kom nudlerne i en skål, overhæld med kogende vand og lad dem trække 15-20 min. til de er møre.
Dip: Rør peanutbutter, ½ dl vand, 5 spsk. limesaft, 1 spsk. fish sauce og 1 spsk. sukker godt sammen i en skål og smag til.
Kød: Kom 3 spsk. fish sauce, 2 spsk. sukker og finthakket ingefær i en frysepose og ryst det sammen. Tilsæt kødet, luk posen og lad kødet marinere i ½-2 timer. Varm lidt olie op i en wok og lynsteg kødet (uden den overskydende marinade). Tilsæt de drænede nudler, chilisauce (eller ¼ tsk. stødt chili) og 2 spsk. limesaft og varm igennem i ca. 1 minut.
Samling: Del salaten i blade, riv de skrællede gulerødder groft og skær agurken i skiver. Lun pandekagerne en smule og læg dem op på række. Læg et salatblad på hver og kom en skefuld kød og nudler oven på. Top med revet gulerod, 3-4 skiver agurk og lidt frisk koriander. Luk 2 sider op om fyldet og rul dem sammen, så de ligner forårsruller. Halver dem med et skråt snit og læg dem på et stort fad med dippen i en skål på midten.
Server med pinde og evt. med ”wokkede” grøntsager og godt brød til.
Tlayuda kaldes i folkemunde (uden for Mexico) for "mexicanske pizzaer". Og det er egentlig forståeligt nok, for en tlayuda er i grove træk, at en dej rulles fladt ud, og toppes med fx ost, bønner, kød og salat.
Præcis som med pizza findes der et utal af mere eller mindre autentiske variationer.
Vi bruger kun autentiske Tlayuda på 100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!
Kommentarer og forslag til opskriften