0
Wrap med kyllingebryst "shawarma" og sumac-dip
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Salatat Baqduness wa Bassal (løg/persillesalat med sumak): Er udbredt i hele det østlige og sydlige Middelhavsområde - fra Tyrkiet til Egypten. Det er en simpel og fantastisk ledsager til simple retter med kød, fjerkræ og fisk.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rødløgbredbladet persillecitronsumak (sumac)
1 min.
Løg-persillesalat med sumac

Rødløg skæres i tynde skiver (brug et mandolinjern) vend med lidt citronsaft

Bredbladet persille skylles, plukkes og hakkes groft og drysses med sumak (brug halvdelen her) og det sidste citronsaft.

Vend persille og rødløg sammen med en god olivenolie og smag til med salt og friskkværnet sort peber.

græsk yoghurt, 10%sumak (sumac)hvidløg
10 min.
Sumac-dip

Rør yoghurten med en smule hvidløg, citronskal (KUN det gule) og citronsaft, smag til med sumak, sukker, salt og peber.

Lad den gerne trække 10 minutter.

hjertesalat
15 min.
Salat

Skyl hjertesalaten og skær den rustikt ud.

kyllingebrystShawarma krydderi
20 min.
Kylling

Brun kyllingebryst på en medium varm pande i lidt neutral olie.

Når den er gylden vendes kødet og brunes godt på den anden side.

Krydr med salt og peber og steg dem færdige på panden i 5-8 min.

Lad dem trække et lunt sted i 4-5 min. før de skæres i tynde skiver og vendes i en skål med lidt salt og Shawarma krydderierne.

Tortilla hvede wraps - bløde
30 min.
Wraps

Varm wraps på en brandvarm tør pande - eller i ovnen i 1-2 minutter.

33 min.
Anretning

Fyld de varme tortillas med kylling, dressing, salat og persillesalat rul sammen, del i to og server straks.

 

Bonusinfo

Shawarma krydderi indeholder:

Paprikaflager, hvidløg, spidskommen, sød paprika, gurkemeje, peber, nelliker, cayenne, kanel

Bonusinfo

Smuk dybrød Sumak er et alsidigt krydderi, der tilfører en frugtig, syrlig og citrusagtige noter til din madlavning. Det er særligt populært i landene rundt om Middelhavet og i det mellemøstlige og Nordafrikanske køkken, hvor krydderier indgår i marinader, rubs og dips – eller drysses direkte på maden inden servering. Sumak er et af de få krydderier, der har en distinkt syrlig smag og anvendes derfor i det mellemøstlige køkken på samme måde som man andre steder i verden ville anvende eddike, citron eller tamarind.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?