0
Wrap med ”shawarma” af andebryst, salatat Baqduness wa Bassal og sumac-yoghurt dressing

Wrap med ”shawarma” af andebryst, salatat Baqduness wa Bassal og sumac-yoghurt dressing

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Andebryst: Rids skindet i et småternet mønster og gnid det godt med salt. Læg kødet på en tør pande med skindsiden nedad og sæt panden over ved lav varme. Lad fedtet smelte af stille og roligt – fortsæt til skindet er let gyldent og det meste af fedtet smeltet væk - det tager ca. 15 min. Hæld fedtet fra panden, skru op til middelhøj varme og lad skindsiden stege til skindet er flot og gyldenbrunt. Steg kødet i en 200 grader forvarm ovn i ca. 5-6 min. (medium stegt) eller i 8-10 min. (medium-/wellstegt) (afhængig af ovnen og størrelsen på brystet). Tag kødet af panden og lad det trække lunt og tildækket i 5 min. før det trancheres i ultratynde skiver og vendes i en skål med lidt salt og Shawarma krydderierne.

Salatat Baqduness wa Bassal (løg/persillesalat med sumak): Er udbredt i hele det østlige og sydlige Middelhavsområde - fra Tyrkiet til Egypten. Det er en simpel og fantastisk ledsager til simple retter med kød, fjerkræ og fisk.

Rødløg skæres i tynde skiver (brug et mandolinjern), bredbladet persille skylles, plukkes og hakkes groft og drysses med sumak (brug halvdelen her) og citronsaft. Vend rundt med en god olivenolie og smag til med salt og friskkværnet sort peber. Servér straks.

Yoghurtdressing: Rør yoghurten med citronskal (KUN det gule) og citronsaft, smag til med sumak, sukker, salt og peber. Lad den gerne trække 10 minutter.

Anretning: Skyl hjertesalaten og skær den rustikt ud. Varm tortillas på en brandvarm tør pande - eller endnu bedre vend dem på en (rødglødende) kogeplade lynhurtigt. (duer ikke på induktion og gas). Fyld de varme tortillas med andekød, dressing, salat og persillesalat rul sammen, del i to og server straks.

Shawarma mix indeholder:

Paprikaflager, hvidløg, spidskommen, sød paprika, gurkemeje, peber, nelliker, cayenne, kanel, havsalt.

Bonusinfo

Shawarma krydderi indeholder:

Paprikaflager, hvidløg, spidskommen, sød paprika, gurkemeje, peber, nelliker, cayenne, kanel

Bonusinfo

Smuk dybrød Sumak er et alsidigt krydderi, der tilfører en frugtig, syrlig og citrusagtige noter til din madlavning. Det er særligt populært i landene rundt om Middelhavet og i det mellemøstlige og Nordafrikanske køkken, hvor krydderier indgår i marinader, rubs og dips – eller drysses direkte på maden inden servering. Sumak er et af de få krydderier, der har en distinkt syrlig smag og anvendes derfor i det mellemøstlige køkken på samme måde som man andre steder i verden ville anvende eddike, citron eller tamarind.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?