Klargøring til wrap: Hak purløg. Fjern stenen fra avokadoerne og skær frugtkødet ud i små "lameller". Skyl og tør salaten. Skyl peberfrugten og skær den i tynde ringe. Pluk laksekødet - kasser skindet.
Samling af wraps: Lun tortillaerne efter anvisningen på emballagen. Smør et lag creme fraiche på hver tortilla (fra kant til kant), fordel purløg derpå og drys med dukkah. I midten lægges plukket laks og der toppes med salat, peberfrugt og avokado og krydres godt med salt og peber. Stram wrappen op og lad den hvile i et par minutter - del hver wrap i 2 og server straks.
Fif: Rør evt. resterende creme fraiche og dukkah sammen og brug som ekstra dyppelse.
Om dukkah: Dukkah er en lækker krydderiblanding, der stammer fra Egypten, hvor den typisk bruges som drys på supper, i salater eller til at dyppe olievædet brød i.
ASAs dukkah krydderi indeholder: hasselnødder, koriander, spidskommen, sort peber, havsalt, sesamfrø, cayenne, kanel. Alle ingredienser er økologiske.
Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT
Tlayuda kaldes i folkemunde (uden for Mexico) for "mexicanske pizzaer". Og det er egentlig forståeligt nok, for en tlayuda er i grove træk, at en dej rulles fladt ud, og toppes med fx ost, bønner, kød og salat.
Præcis som med pizza findes der et utal af mere eller mindre autentiske variationer.
Vi bruger kun autentiske Tlayuda på 100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!
Kundekommentarer ()