
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Fjern den træede ende på aspargeserne ved at brække dem af. Kog resten i letsaltet vand i 2 min. og køl dem straks af. Pluk dilden, og hak den. Slyng salaten tør. Dræn rejerne (pres let på dem for at få lidt af væden fra).
Rør creme fraiche sammen med halvdelen af dilden. Smag til med en smule salt, peber og sukker.
Del fisken i små mundrette stykker, og kom dem i en skål. Vend dem med hakket dild (brug 1/4 her), salt og peber. Vend fiskestykkerne i en smule hvedemel, og steg dem i kort tid på en varm pande i en generøs blanding af smør og olie. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Drys lidt salt på efter stegning.
Lun wraps i et par minutter - uden de bliver sprøde. Smør et tynt lag dressing på hver (fra kant til kant), fordel den plukkede salat, asparges, rejer og fisk derpå! Drys med det sidste dild. Kan evt. rulles sammen.
Vores udvalgte rejer er fanget i Ishavet i det Nordatlantiske område omkring Grønland og Canada. De koges direkte på havet, og fryses straks derefter ind. Efterfølgende bliver de håndpillet, for så at blive lagt i lage. Kvalitet, der bare smager godt!
Rejerne er bæredygtigt fanget og MSC certificerede.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften