Nip bønnerne og damp dem netop møre i lidt letsaltet vand, 5-7 min. Køl dem af under koldt vand for at stoppe kogeprocessen. Trim icebergsalaten og snit den i fine strimler. Rør cremefraiche, mayonnaise og presset hvidløg sammen og smag til med salt og peber. Læg tortillaerne op på række, smør dem med et lag creme og dryp chilisaucen jævnt udover. Fordel salat, bønner og kød eller fisk ovenpå og rul tortillaerne sammen om fyldet, så de er forseglede i den ene ende. Kan bruges til madpakken, på picnic eller som en let aftensmad.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Tlayuda kaldes i folkemunde (uden for Mexico) for "mexicanske pizzaer". Og det er egentlig forståeligt nok, for en tlayuda er i grove træk, at en dej rulles fladt ud, og toppes med fx ost, bønner, kød og salat.
Præcis som med pizza findes der et utal af mere eller mindre autentiske variationer.
Vi bruger kun autentiske Tlayuda på 100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!
Kundekommentarer ()