0
Wraps med krydret oksekød og syltede rødløg

Wraps med krydret oksekød og syltede rødløg

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter

Nem texmex i dag, og som altid godt med syltede løg.

Husk at du kan sylte ekstra løg, hvis du har, og at de kan gemmes på køl, når de er dækket af lage. 

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

 

rødløg
1 min.
Syltede løg

Fyld 1/2 dl sukker og 1/2 dl lys eddike i en kasserolle, og kog op til sukkeret er smeltet. 

Pil og snit løg i både. Kom dem i lagen, og lad dem lune med i 2-3 min. Lad dem trække indtil servering, og sigt væden fra inden brug.

hvidløgsquashkorianderhakket oksekødMexi-kiddo krydderiblanding
4 min.
Krydret oksekød

Pil og hak hvidløg fint, og riv squash groft. Sautér begge dele i olivenolie på en varm pande i 2-3 min. 

Snit korianderstilke fint (gem toppen til servering). Tilsæt korianderstilke og kød på panden, brun kødet, og krydr med salt og mexi-kiddo krydderi. 

rødkålTomater på stilkgrøn chiligræsk yoghurt, 10%koriander
18 min.
Topping

Snit rødkål og chili fint, og skær tomaterne i tern. Anret yoghurt og grønt på fade eller i skåle sammen med koriander. 

Tortilla hvede wraps - bløde
22 min.
Anretning

Lun tortillas i en mikroovn eller på en tør, varm pande. Hold dem lune i et rent viskestykke. 
Servér kød, tortillas, toppings og syltede rødløg ved bordet og saml selv. Servér evt. chilisauce til, hvis du har. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Mexi-kiddo krydderiblanding er en mild og børnevenlig krydderiblanding der indeholder:
  • 30% Spidskommen
  • 15% korianderfrø
  • 15% Oregano 
  • 15% Sød paprika 
  • 10% hvidløgspulver
  • 5% løgpulver
  • 5% ancho mulato chili
  • 5% pasilla chili

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.