Skræl pastinakkerne, skær dem i grove tern og hak hvidløget fint. Sauter begge dele i lidt olie og krydr med salt og peber. Kom fonden ved, dæk til og lad det simre 10 min. til pastinakkerne er møre. Kom smør ved og blend det helt blødt og glat med en stavblender. Skær squashen i 3 mm tykke skiver på langs, pensl dem med lidt olie og krydr med salt og peber. Grill dem møre på en grillpande eller under ovngrillen. Rør flødeost og pesto godt sammen og smag til med salt og peber. Lun tortillaerne, smør et lag flødeost på og læg to salatblade på hver. Fordel pastinakpuré, squash og halverede tomater derpå og rul dem sammen som pakker, så de er forseglede i enderne og server. Kan bruges til madpakken, på picnic eller som en let aftensmad.
Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.
Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.
Tlayuda kaldes i folkemunde (uden for Mexico) for "mexicanske pizzaer". Og det er egentlig forståeligt nok, for en tlayuda er i grove træk, at en dej rulles fladt ud, og toppes med fx ost, bønner, kød og salat.
Præcis som med pizza findes der et utal af mere eller mindre autentiske variationer.
Vi bruger kun autentiske Tlayuda på 100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!
Kommentarer og forslag til opskriften