Skær de rensede snackpebre i strimler og hak hvidløgene helt fint. Børst svampene fri for urenheder med en bagepensel, fjern stokkene og skær hattene i ½ cm tykke skiver. Kom det hele på panden med lidt hed olie, krydr med salt og peber og rist til svampene er møre og væden kogt væk. Lun tortillaerne og smør et lag gedeost på. Læg 2 blade salat på hver, fordel peberfrugt og svampe ovenpå og top med salsa og oliven. Rul dem sammen som pakker, så de er forseglede i enden og server. Kan bruges til madpakken, på picnic eller som en let aftensmad.
Tlayuda kaldes i folkemunde (uden for Mexico) for "mexicanske pizzaer". Og det er egentlig forståeligt nok, for en tlayuda er i grove træk, at en dej rulles fladt ud, og toppes med fx ost, bønner, kød og salat.
Præcis som med pizza findes der et utal af mere eller mindre autentiske variationer.
Vi bruger kun autentiske Tlayuda på 100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.
Kommentarer og forslag til opskriften