Børst svampene fri for urenheder med en bagepensel og skær hattene i ½ cm tykke skiver. Trim forårsløgene, del dem en gang på midten og hak hvidløget fint. Varm lidt olie op på panden og rist svampene let gyldne med salt og peber. Kom lidt ekstra olie ved, kom forårsløg og hvidløg ved og lad det sautere stille og roligt til svampe og løg er møre og væden kogt væk. Snit salaten i fine strimler og skær tomaterne i kvarte. Lun tortillaerne, smør et lag flødeost på og dryp chilisaucen jævnt udover. Fordel salat, svampe, forårsløg og tomater ovenpå og rul tortillaerne sammen om fyldet, så de er forseglede i den ene ende. Kan bruges til madpakken, på picnic eller som en let aftensmad.
Tlayuda kaldes i folkemunde (uden for Mexico) for "mexicanske pizzaer". Og det er egentlig forståeligt nok, for en tlayuda er i grove træk, at en dej rulles fladt ud, og toppes med fx ost, bønner, kød og salat.
Præcis som med pizza findes der et utal af mere eller mindre autentiske variationer.
Vi bruger kun autentiske Tlayuda på 100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!
Kundekommentarer ()