
Børst svampene fri for urenheder med en bagepensel og skær hattene i ½ cm tykke skiver. Trim forårsløgene, del dem en gang på midten og hak hvidløget fint. Varm lidt olie op på panden og rist svampene let gyldne med salt og peber. Kom lidt ekstra olie ved, kom forårsløg og hvidløg ved og lad det sautere stille og roligt til svampe og løg er møre og væden kogt væk. Snit salaten i fine strimler og skær tomaterne i kvarte. Lun tortillaerne, smør et lag flødeost på og dryp chilisaucen jævnt udover. Fordel salat, svampe, forårsløg og tomater ovenpå og rul tortillaerne sammen om fyldet, så de er forseglede i den ene ende. Kan bruges til madpakken, på picnic eller som en let aftensmad.
Tlayuda kaldes i folkemunde (uden for Mexico) for "mexicanske pizzaer". Og det er egentlig forståeligt nok, for en tlayuda er i grove træk, at en dej rulles fladt ud, og toppes med fx ost, bønner, kød og salat.
Præcis som med pizza findes der et utal af mere eller mindre autentiske variationer.
Vi bruger kun autentiske Tlayuda på 100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften