Børst svampene fri for urenheder med en bagepensel, fjern stokkene og skær hattene i ½ cm tykke skiver. Hak hvidløget fint og rist begge dele på panden i lidt hed olie med salt og peber til svampene er møre og væden kogt væk. Skyl salaten og slyng den tør. Halver tomaterne og skær løget i skiver. Lun tortillaerne og smør et lag flødeost på. Læg 2 blade salat på hver, fordel svampe, tomater og løg ovenpå og top med oliven. Rul dem sammen som pakker, så de er forseglede i enden og server. Kan bruges til madpakken, på picnic eller som en let aftensmad.
Tlayuda kaldes i folkemunde (uden for Mexico) for "mexicanske pizzaer". Og det er egentlig forståeligt nok, for en tlayuda er i grove træk, at en dej rulles fladt ud, og toppes med fx ost, bønner, kød og salat.
Præcis som med pizza findes der et utal af mere eller mindre autentiske variationer.
Vi bruger kun autentiske Tlayuda på 100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.
Kommentarer og forslag til opskriften