0
Wraps med sweet chili stegt kuller, hvidkåls-koriandersalat & syltede rødløg

Wraps med sweet chili stegt kuller, hvidkåls-koriandersalat & syltede rødløg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kullerfilet uden skind
1 min.
Fisk del 1

Del fisken i tern på ca. 2 x 2 cm, og kom dem på en tallerken. Drys med lidt fint salt, og lad dem salte i 10-15 min.

rødløg
5 min.
Syltede rødløg

Pil og snit løg, så fint du kan, og kom dem i en skål. Kom lidt fint salt ved, og knug det godt ind i løgene. Hæld 1/2 dl. lys eddike over, og vend rundt. Efter 5 min. tilsættes sukker til en tilpas sur/sød smag.

Lad løgene stå, til de skal bruges. 

korianderhvidkålrød peberfrugt
20 min.
Kål-koriandersalat med peberfrugt

Snit kålen, så fint du kan, drys med lidt fint salt, og knug det ind i kålen.

Hak koriander inkl. stilkene, og skær peberfrugt i tynde strimler.

Vend det hele sammen med de syltede rødløg.

kullerfilet uden skindSød chilisauce
25 min.
Fisk del 2

Vend fisken i lidt mel eller endnu bedre i maizena.

Brun stykkerne grundigt af på en pande i rigeligt neutral og meget varm olie. De må meget gerne blive sprøde og gyldne på begge sider. Krydr dem med salt og peber.

Hæld forsigtigt fedtstoffet fra panden, kom sur-sød sauce på (brug det halve her), og steg det hele ca. 1 min., til chilisaucen dækker alle fiskestykker. 

Tortilla hvede wraps - bløde
30 min.
Wraps

Lun wrapsene på en pande eller i ovnen.

mayonnaiseSød chilisauce
35 min.
Anretning

Som vist på billedet. 

Rør det sidste chilisauce med mayonnaise, og servér til.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?