Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft.
Riv hvidløget ned i en lille skål, og tilsæt yoghurten. Rør godt rundt, og smag til med salt og peber.
Skær kødet i tynde skiver, overfør til et ildfast fad, og tilsæt gyros-krydderiblandingen og 1/2 spsk. af hvidløgsyoghurten pr. person. Vend det godt rundt, og gem til senere.
Dæk en bradepande med bagepapir.
Skær auberginen i ca. 1 cm tykke skiver, og spred dem ud på bagepladen. Krydr med salt, og lad stå til senere.
Dæk en ny bradepande med bagepapir.
Skræl og skær kartoflerne i stave, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med rosmarin og salt.
Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve, og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.
Top auberginen med 1/2 spsk. olie pr. person og bag i ca. 15 min., indtil den er helt mør.
Kom kyllingen øverst i ovnen og bag den i ca. 6-7 minutter, indtil den har fået lidt farve og er gennemstegt.
Servér kyllingen med auberginen, kartoflerne og yoghurten.
Gyros mix fra indeholder: 20% spidskommen, 10% chili pulver, 10% korianderfrø, 10% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% persille, 10% oregano, 10% timian, 10% stødt kanel
Kundekommentarer ()