0
Yoghurtsmarineret kylling med aubergine og rosmarin kartofler

Yoghurtsmarineret kylling med aubergine og rosmarin kartofler

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

gyroskrydderigræsk yoghurt, 10%hvidløgkyllingebryst
1 min.
Marinér kødet

Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft.

Riv hvidløget ned i en lille skål, og tilsæt yoghurten. Rør godt rundt, og smag til med salt og peber.

Skær kødet i tynde skiver, overfør til et ildfast fad, og tilsæt gyros-krydderiblandingen og 1/2 spsk. af hvidløgsyoghurten pr. person. Vend det godt rundt, og gem til senere.

aubergine
10 min.
Krydr auberginen

Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær auberginen i ca. 1 cm tykke skiver, og spred dem ud på bagepladen. Krydr med salt, og lad stå til senere.

rosmarinkartofler
10 min.
Bag kartoflerne

Dæk en ny bradepande med bagepapir.

Skræl og skær kartoflerne i stave, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med rosmarin og salt.

Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve, og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

15 min.
Bag auberginen

Top auberginen med 1/2 spsk. olie pr. person og bag i ca. 15 min., indtil den er helt mør.

25 min.
Bag kyllingen

Kom kyllingen øverst i ovnen og bag den i ca. 6-7 minutter, indtil den har fået lidt farve og er gennemstegt.

35 min.
Anretning

Servér kyllingen med auberginen, kartoflerne og yoghurten.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Gyros mix fra indeholder: 20% spidskommen, 10% chili pulver, 10% korianderfrø, 10% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% persille, 10% oregano, 10% timian, 10% stødt kanel

Næringsindhold pr. person:

Energi:
537 kcal
Fedt:
22,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
6 g
Kulhydrat:
41,6 g
heraf sukkerarter:
7,9 g
Kostfibre:
8,3 g
Protein:
35,4 g