0

Zabaglionegratineret frugt (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skær top, bund og skræl af appelsiner. Skær kødet fri i fileter ved at skære ind langs lamellerne. Halver pærerne, fjern kernehus og skær kødet i både - vend dem med citronsaft for at undgå brunfarvning. Halver blommerne, fjern stenene og skær kødet i både. Halver druerne, anret alle frugter pænt på et fladt ovnfast fad og dryp med portvinen. Lad frugten marinere ½-2 timer. Pisk æggeblommer og sukker luftigt og tykt. Rør saft fra de marinerede frugter i æggesnapsen til konsistensen er blød og let flydende. Hæld cremen over frugterne, gratiner ved 250°C i 5-7 min. og server straks.

Kommentarer og forslag til opskriften