
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær hvidløget i tynde skiver, og overfør dem til en gryde sammen med 1 tsk. olie pr. person. Lad det simre i ca. 5 min. ved lav varme.
Skær squashen i små tern, og overfør dem til gryden med hvidløg. Lad det hele stege under jævnlig omrøring i ca. 10 min., indtil squashen er blevet mør.
Kom kødet i en skål sammen med krydderiblandingen og 1/4 tsk. fint salt pr. person, og rør det godt sammen med en grydeske.
Varm en pande op ved middelhøj varme. Form 4-5 kødboller pr. person, og steg dem i 1 tsk. olie pr. person i ca. 2 min. på to sider, indtil de har fået farve og er lige netop gennemstegte.
Kom bouillonen i gryden til squashen, og hæld vand i, indtil det dækker ca. 1 cm over fyldet. Bring suppen i kog og lad den simre.
Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem til senere.
Skær tomaterne i små stykker, og krydr dem med salt og peber.
Steg gnocchier på en varm pande i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 1 min. på to sider, indtil de har fået godt med farve og er gennemstegte.
Blend suppen med en stavblender, og smag den til med salt, peber og lidt eddike.
Fordel suppen i skåle, og anret kødboller, gnocchi, mandler og tomater henover.
Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.
Ingredienser:
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften