0
Ægte Caviar fra stør med syrnet fløde og boghvede-blinis

Ægte Caviar fra stør med syrnet fløde og boghvede-blinis

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Prøv at lave din egen syrnede fløde - det smager vildt godt og er supernemt. Til den syrnede fløde skal du blande kærnemælk og piskefløde i en HELT REN skål og lade det stå tildækket ved stuetemperatur (18-22 grader) i 24-48 timer indtil det tykner og syrner. Jeg foretrækker 48 timer, da det giver mere karakter til fløden. Brug helt friske og økologiske mejeriprodukter, det bliver bedst! Som alternativ til den hjemmelavede syrnede fløde kan du sagtens bruge en god fed cremefraiche på 38 % - eller hvis du er heldig at finde den på 48 % - og ja, ja, det er da ikke forbudt at bruge hverken 18 % eller 9 % - men det smager bare ikke lige så godt.

Blinis (giver ca. 24 små blinis)

200 g boghvedemel

200 g hvedemel

4 æg (m)

2 dl sødmælk

1 dl øl (pilsner)

2 tsk. fint salt

1 tsk sukker

20 g gær

1 pk smør

Klaret smør til stegning:

En pakke smør smeltes stille og fedtet skilles fra den hvide valle i bunden - vallen kasseres.

Sådan gør du:

Del æg i hvider og blommer. Kom blommerne i en røreskål. Sigt hvede- og boghvedemel og kom blommerne i under omrøring. Lun mælk og øl og opløs gæret heri. Rør væden i melmassen og lad dejen hvile køligt under et klæde ca. 1 time. Pisk hviderne stive med saltet og vend dem forsigtigt i dejen før bagning. Bag blinis i rigeligt klaret smør så de bliver gyldne og gennembagte.

Spis Caviaren på blinis sammen med generøse mængder af den syrnede fløde. Nogen kan godt lide lidt finthakkede rødløg og evt lidt purløg dertil - og det er naturligvis op til en selv og ens smag - men der er nok noget om at den skarpe smag godt kan overdøve den delikate smag af de dyre fiskeæg! Men prøv dig frem.

Mht. drikke er det et spørgsmål om man er til vodka eller champagne - begge dele er godt.

Fif:

Som alternativ til blinis kan man også spise sprøde croutoner dertil - det smager også dejligt! Skær brød (fx ciabatta eller lign. i ca. ½ cm tykke skiver og rist dem på en pande i lidt afklaret smør til de er gyldne på begge sider - krydr med lidt salt.

De 3 typer caviar i pakken:

Acipenser Baerii – Siberian Baerii

Der er ingen tvivl om at denne Caviar er perfekt i alle aspekter. Den er som små smukke funklende perler af rogn ; sprød, ren og med et delikat pop i finishen. Baerii har en meget delikat, mild og afbalanceret eftersmag af nødder, som kommer til udtryk gennem en mild og let saltning - der på ingen måde overdøver. Baerii er en bestseller og du finder den på menuen på mange af de kendte Michelin restauranter rundt omkring i Europa, København inkl.

• Støren er 7-8 år ved slagtning

• Rogn-størrelse fra 2,7-2,8 mm

• Smagen er blød, silket og let saltet

• Farven er dyb sort med grå toner

Acipenser Transmontanus – White sturgeon

White Sturgeon (den hvide stør) er en oldgammel art, der i naturen kan blive over 100 år gammel og opnå en vægt på over 400 kg og en maksimal længde på 6 meter. Denne fantastiske Caviar har smukke medium til store rogn, nøjagtigt som den fineste Oscietra. Smagen er rig på mineralitet - let sødmefyldt med et lille floralt strejf.

• Støren er 6-8 år ved slagtning

• Rogn-størrelse fra 2,7-3,0 mm

• Smagen er letsaltet med en delikat sprødhed

• Farven er mørkegrå og kan have brune nuancer

Acipenser Gueldenstaedtii – Osietra

Måske den mest berøme type Caviar, efter den efterhånden prismæssigt uopnåelige Beluga! Denne vidunderlige Caviar udviser alle de egenskaber man kan ønske sig af en god Caviar. De faste perler popper på den "helt rigtige måde" og kornene er mørkegrå til sorte i farven med en varm gylden glød. Oscietra Caviar har en udpræget nøddeagtig og let frugtdreven smag med en subtil antydning af salt og masser af dybde samt stor rigdom.

• Støren er 9-12 år ved slagtning

• Rogn-størrelse fra 2,9-3,1 mm

• Smagen er blød, nøddeagtig og rund

• Farven er mørkebrun

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?