Kammusling

Latin: Placopecten magellanicus
Engelsk: Atlantic sea scallop
Tysk: Atlantische Jakobsmuschel
Andre navne: Atlantisk kammusling

LEVESTEDER OG LEVEVIS

Kammuslinger findes i Nordatlanten, primært langs kysten af Nordamerika fra Canada til New England. De lever på havbunden i dybder fra 10 til 100 meter og foretrækker sand- eller mudderbund. Kammuslinger er filtrerende havdyr, der lever af plankton og andre små organismer, som de opsamler med deres åbne skal.

KENDETEGN

Kammuslinger har en karakteristisk rund skal (den du kender fra Shell logoet), der kan være op til 20 centimeter i diameter. Deres skal er kendetegnet ved ribber og et mønster af koncentriske cirkler. Indvendigt har de en lys musling med smagfuldt og mørt kød. Kammuslinger har også to store, flerfunktionsøjne.

Her fanges kammuslinger

Sæson

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Højsæson

GASTRONOMISK

Kammuslinger er kendt for deres delikate og søde smag, saftighed samt deres møre tekstur. De kan tilberedes på mange måder, herunder stegt, grillet, dampet eller rå. Kammuslinger er populære i gourmetkøkkener over hele verden og serveres ofte som en forret eller hovedret. De kan også indgå i retter som pasta, risotto og salater.


SUNDHED

Kammuslinger er en kilde til magert protein og indeholder også omega-3-fedtsyrer, vitaminer og mineraler, herunder B12-vitamin, jern og magnesium. De er lave i kalorier og fedt.


MADHISTORIE

Kammuslinger har været en vigtig del af ernæringen for kystsamfund i Nordatlanten i århundreder. De blev oprindeligt høstet ved hjælp af hånddykkere, men i dag bliver de ofte fanget ved hjælp af trawlere. Kammuslinger er en populær del af mange traditionelle retter i områder som New England og Atlantic Canada. De er også en værdsat delikatesse i gourmetkøkkener over hele verden.

Vil du vide mere om kammuslinger?


Anbefalede opskrifter med kammuslinger >

Bestil fisk & måltidskasser >Fiskerne, auktion & opskæring