Fisken skæres i tern på omkring 2x2 cm. Vend fisketernene med lidt salt, sukker og et nip piment d'espelette, og lad dem trække.
Kartoflerne skæres i små rustikke tern på omkring 2x2 cm. Du kan skrælle dem, hvis du synes, at skrællen er for tyk.
Sæt kartoflerne over at koge i godt saltet vand, til de er halvmøre, hvorefter de drænes i en sigte.
Imens kartoflerne koger, ordnes grøntsagerne:
Løgene pilles, deles i halve, og snittes i fine splitter.
Hvidløget pilles, og snittes i fine skiver.
Spinaten skylles grundigt, og slynges tør.
Salaten soigneres, skæres i grove stykker, og anrettes på et fad.
Ovnen tændes på 220 grader varmluft. Sæt en bageplade med bagepapir på ind for at forvarme.
Kartoflerne steges på en stor pande, der kan rumme alle grøntsagerne til slut.
Når kartoflerne er sprøde, tages de op og lægges på fedtsugende papir, fx køkkenrulle.
Løg og hvidløg karamellisereres på panden, til de er bløde.
Tilsæt 1/4 - 1/2 tsk piment d'espelette pr. person, og lad det varme godt igennem.
Så tilsættes spinaten, og den steger med, til den er faldet næsten sammen.
Kartoflerne hældes tilbage i panden sammen med fisketernene.
Varm forsigtigt igennem, til fisken lige begynder at blive hvid.
Smag til med salt, peber, eventuelt mere piment d'espelette og evt. god chilisauce.
Æggewrapsene lægges på et spækbræt og grøntsags/fiske-fyldet fordeles ligeligt ud over dem.
Osten rives hen over grøntsagerne.
Rul wrapsene sammen, ligesom man ville rulle en tortilla.
Wrapsene lægges forsigtigt over på den varme bageplade, og bages til osten er smeltet i ca. 5 min.
Salaten dryppes med god eddike, olie, et skud salt (gerne flagesalt) og peber.
Wrapsene gives til salaten.
~Velbekomme ~
Vores æggewraps er lavet på økologiske, danske æg og de smager fantastisk. De indeholder 14 gram protein pr. 100 gram og mætter derfor godt. Et super alternativ til almindelige hvede eller majstortillas.
De lækre æggewraps er 100% gluten- og laktosefrie, hvilket gør dem til et attraktivt valg for allergikere.
Piment Espelette er det eneste AOC/DOP certificerede krydderi i Frankrig og har noget nær kultstatus i gourmet verdenen. Det er en ekstremt elegant, pikant og middelstærk paprika i flager med letrøget note, som produceres i den franske del af Baskerlandet i det sydlige Frankrig tæt ved Pyrenæerne. Det er en semi-mild chili, der svarer til en middelstærk paprika i flager. Piment d'Espelette har noter af røg, og er et populært krydderi i det franske og nordspanske køkken.
Kundekommentarer ()