0
Æggewraps med caesar på mesclunsalat, ansjoser, parmesan & sprød torsk

Æggewraps med caesar på mesclunsalat, ansjoser, parmesan & sprød torsk

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Torsk, Æg, Æggehvider, Ansjoser, Mælk, Sennep, Hvedemel

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ansjoserparmigiano reggiano (Parmesan)hvidløgmayonnaise
1 min.
Caesar dressing:

Rør mayo med finthakkede ansjoser og olien derfra, finthakket hvidløg og revet parmesan (brug 2/3 her). Justér syren med lidt hvidvinseddike eller citronsaft.

mesclun, mix salater
5 min.
Salat:

Kom salaten i iskoldt vand i mindst 5 min. Dræn vandet fra, og slyng salaten HELT tør i en salatslynge.

torskefilet uden skind
10 min.
Fisk:

Rør en tyk dej af 1 dl. hvedemel, 1 tsk. bagepulver (kan udelades), ½ tsk. salt samt 1,5 dl vand. Skær fisken i ca. 2 cm brede strimler, og krydr dem med salt og peber. Vend fiskestrimlerne i lidt hvedemel og derefter i den tykke dej. Friter dem, til de er gyldne og sprøde, eller steg dem på en stor dyb pande/gryde i masser af neutral olie (mindst 1 cm - men gerne 2-3 cm. olie). Fisken steges primært på den ene side i ca. 3-4 min., til den er pænt gylden, hvorefter den vendes og steges, til den er sprød og gylden på den anden side også. De friterede fisk afdryppes på fedtsugende papir, og drysses med lidt fint salt.

Fif: for en mindre kompliceret og sundere version kan man i stedet ovnbage den krydrede fisk i en 200 grader forvarmet ovn i 8-10 minutter, til den nemt deler sig i flager. Her skal fisken altså ikke vendes i mel og dej.

æggewraps
25 min.
Æggewraps:

Lun wraps på en pande i lidt smør/olie.

Eller lun dem i 20-30 sek. i mikrobølgeovn. Hold de færdige wraps lune under et viskestykke.

parmigiano reggiano (Parmesan)
30 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Vend salat sammen med dressingen. Fordel salat og dressing i midten af en lun æggewrap, kom lidt stegt fisk i, riv det sidste parmesan over, og rul den sammen. 

Fif: har du lidt daggammelt brød, smager det godt med lidt små sprøde ristede hvidløgscroutons i wrappen. 

Bonusinfo

Vores æggewraps er lavet på økologiske, danske æg og de smager fantastisk. De indeholder 14 gram protein pr. 100 gram og mætter derfor godt. Et super alternativ til almindelige hvede eller majstortillas. 

De lækre æggewraps er 100% gluten- og laktosefrie, hvilket gør dem til et attraktivt valg for allergikere.

Bonusinfo

ANSJOSER ALLE KAN LIDE

Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.

UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER

Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?