
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Dræn kikærterne, og vend dem med lidt olivenolie og salt. Bag kikærterne på en bageplade i 12-15 min., indtil de er gyldne og sprøde.
Pluk persillen ud i blade, og snit stilkene fint med en skarp kniv.
Skær agurken i små tern, og vend dem sammen med yoghurten. Smag til med fintrevet hvidløg, lidt salt og godt med friskkværnet sort peber.
Snit spidskålen i tynde strimler med en kniv.
Lun æggewraps på en rist i ovnen i blot 1-2 min. Hold dem evt. lune i en kurv pakket ind i et klæde.
Anret æggewraps ved bordet med cremede agurker, spidskål, sprøde kikærter og et drys af persille. Srirachasauce kan kommes på til sidst efter smag.
Vores æggewraps er lavet på økologiske, danske æg og de smager fantastisk. De indeholder 14 gram protein pr. 100 gram og mætter derfor godt. Et super alternativ til almindelige hvede eller majstortillas.
De lækre æggewraps er 100% gluten- og laktosefrie, hvilket gør dem til et attraktivt valg for allergikere.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften