0
Æggewraps med tamari-stegt mørksej og hjerte-koriander-salat

Æggewraps med tamari-stegt mørksej og hjerte-koriander-salat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord. 

Tænd ovnen på 200 grader.

mørksejfilet uden skind
1 min.
Fisk del 1

Del fisken i  tern på ca. 2 x 2 cm. Kom dem på en tallerken, og drys med lidt fint salt. Lad dem salte i 10-15 min.

rødløgSød chilisauce
5 min.
Sur-sød syltede rødløg

Pil og snit løg, så fint du kan, og kom dem i en skål. Kom lidt fint salt ved, og knug det godt ind i løgene. Hæld den sur-søde chilisauce over, og vend rundt. Lad løgene stå, til de skal bruges. 

korianderhjertesalat
20 min.
Hjerte-koriandersalat

Slyng salat og koriander tørt i en salatslynge.

mørksejfilet uden skindtamari soya sauce
30 min.
Fisk del 2

Vend fisken i lidt mel eller endnu bedre i maizena. Brun stykkerne grundigt af på en pande i rigeligt neutral og meget varm olie. De må meget gerne blive sprøde og gyldne på begge sider. Hæld forsigtigt fedtstoffet fra panden, kom tamari på (gem lidt til anretning), og steg det hele i et minut til tamarien dækker alle fiskestykker. Smag på dem, og krydr forsigtigt med salt og peber.

æggewraps
32 min.
Wraps

Lun wraps i en 200 grader varm ovn i 1-2 min. Hold dem lune i et rent viskestykke. 

mayonnaisetamari soya sauce
35 min.
Anretning

Som vist på billedet. Smør en wrap med mayo og fyld med salat, syltede løg og fisk.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Vores æggewraps er lavet på økologiske, danske æg og de smager fantastisk. De indeholder 14 gram protein pr. 100 gram og mætter derfor godt. Et super alternativ til almindelige hvede eller majstortillas. 

De lækre æggewraps er 100% gluten- og laktosefrie, hvilket gør dem til et attraktivt valg for allergikere.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?