0
Økologisk "Kvart-punder" Jylland-style burger med brun sovs i saftig brioche, dertil ristede løg, øko-fritter & snackgrønt

Økologisk "Kvart-punder" Jylland-style burger med brun sovs i saftig brioche, dertil ristede løg, øko-fritter & snackgrønt

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Danske klassikere

Hovedret til børnemenu - nytår 2019

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
Hakkebøffer med bløde løg & brun sovs
1 min.
Hakkedrenge, sovs & bløde løg:

Sæt bakken med hakkebøffer, sovs og bløde løg i en forvarmet ovn ved 175 grader i 30-35 minutter.

pommes frites
2 min.
Pommes frites:

Kom fritterne på en bageplade med bagepapir i bunden, og sæt dem i ovnen ved 175 grader, til de er gyldne og sprøde. Drys med fint salt.

rød peberfrugtsmå tomater på stilk, f.eks cherry, blomme eller cocktail
10 min.
Gnavegrønt:

Skyl tomater og peberfrugt i koldt vand. Skær peberfrugt ud i strimler, og anret begge dele i skåle. 

brioche burgerboller
30 min.
Brioche:

Skær brioche bollerne over, og rist dem på en brødrister eller i ovnen på grillfunktion, til de bliver lune og gyldne på skærefladen. Pas på, de bliver hurtigt brændte.

Skagenfood Ketchupristede løg$
35 min.
Anretning:

Fordel bøffer, sovs og andet tilbehør i bollerne og NYD! :-) 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Hakkebøf:

Retten hakkebøf optræder første gang i to kogebøger, begge fra 1888: Fru Nimbs og Carl Ginderups. Begge steder under navnet bøf-karbonade. Den bestod at hakket oksekød, der blev dannet til bøffer, krydret med salt og peber, vendt i mel og stegt på panden, så de stadig var lidt røde indeni. Navnet hakkebøf optræder første gang i Frk. Jensens kogebog fra 1901, hvor denne betegnelse angives i parantes efter det oprindelige navn bøf-karbonade. På restauranternes spisekort mødes tillige betegnelsen dansk bøf for denne ret af hakket oksekød til forskel for engelsk bøf og fransk bøf, der tilberedes af hele stykker kød som oksemørbrad- eller filét. Hakkebøf er en middagsret, hvor bøfferne garneres med stegte løg og serveres med kogte kartofler og en sauce lavet af pandeafkog med løg, bagt op og spædet med suppe, sky eller blot vand med en suppeterning. Hakkebøf serveres også til frokost, enten som en lille varm ret, eller som pålæg på et stykke smørrebrød. Den dækkes da ofte af et spejlæg.

Kilde: madhistorie.dk

Bonusinfo

Skagenfoods egen økologiske tomatketchup, der rent faktisk smager af tomater :-)

Ketchuppen er unik i sin ingrediens sammensætning og består af den helt rette mængde toscanske, økologiske tomater - ikke fra puré eller koncentrat - æbler, krydderier, sukker og atlanterhavssalt - alt sammen tilsat en masse kærlighed fra de seks dedikerede gutter, der kalder sig Curtice Brothers.

Læs mere om ketchuppen her: https://curticebrothers.co/