0

Økologisk laks med dijonglace og asparges i parmasvøb

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fisk: Kom farin, sennep, soja og vineddike i en skål og rør det godt sammen. Læg laksesiden på en bageplade, krydr med salt og peber og smør sennepsblandingen jævnt ovenpå. Sæt fisken i ovnen ved 190°C og bag 15-20 min., afhængigt af tykkelse, til kødet flager ved berøring.

Asparges: Bræk den træede ende af aspargeserne og del dem i 8 bunker. Del skinkeskiverne i 2 på den lange led og vikl en "strimmel" om hver bunke asparges. Læg dem på en bageplade, dryp med lidt olie og krydr med salt og peber. Bag rullerne ved 190°C i 12-14 min. til skinken er let gylden og aspargeserne møre.

Dressing: Hak krydderurterne fint og rør dem med fløde og mayonnaise. Smag til med salt, peber og evt. lidt karry, sennep eller paprika.

Server retten med nye kogte kartofler og en god tomatsalat til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia