0
2  slags fisk (havtaske og filet royal af mørksej) på bund af pasta, sauce og pinjekerner

2 slags fisk (havtaske og filet royal af mørksej) på bund af pasta, sauce og pinjekerner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fisk: Start med at fjerne evt. hinder på havtasken. Omkring havtaskehalen sidder der en kraftig hinde, der med fordel kan fjernes. Læg fileten med ryggen nedad. Tag en skarp kniv, hold fast i hinden ved halen og skær hinden fri.

Skær fisken i passende portionsstykker og krydre med salt og hvid peber. Placer stykkerne i et ildfast fad og hæld vin i bunden. Ovenpå havtasken placeres 1-2 stk. bacon. Mørksejen placeres med skindsiden opad og skindet dryppes med lidt olie. Bages i ovnen i ca. 10 min. ved 200 g. De sidste 2 min. tilsluttes ovnens grill, så baconet bliver sprødt. Træk skindet af sejen og krydr med lidt salt. Overdæk med stanniol og lad fisken trække i 3-5 min.

Pasta: Kog pastaen i rigeligt letsaltet vand. Lad pastaen løbe af i en sigte og tilsæt finskåret sommerkål (evt. spidskål) og ristede pinjekerner.

Sauce: Saucen tilsættes kogelagen fra fisken, hønsefond, fløde og finthakket skalotteløg. Det koges kort over kraftigt blus til det er reduceret til det halve (kan evt. jævnes lidt). Smag til med citronsaft, salt og peber.

Fisken anrettes med pasta i en ring omkring. Saucen hældes omkring fisken og over pastaen og der pyntes med dildkviste.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK