Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 175 grader.
Skrab, skrub eller skræl kartoflerne, og kog dem i vand med godt med salt i 12-15 min.
Dræn vandet fra kartoflerne, og tilsæt med det samme en generøs klat smør til gryden. Læg låg på igen, og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg.
Drys lige før servering med hakket dild (brug halvdelen her), lidt revet citronskal (kun det gule) samt lidt god salt over kartoflerne.
Soignér blomkålet, og del det i bittesmå buketter.
Kog blomkål møre med bid i en gryde med låg. Brug blot 1/2 dl vand og en generøs klump smør. De skal ikke koge mere end 2-3 min. Lad blomkål køle af i en skål.
Rør creme fraiche, mayonnaise, ketchup og den sidste halvdel af den hakkede dild sammen (gem en smule til pynt), og smag til med salt, peber og citronsaft.
Fif: Har du lidt HP sauce og/eller Worcestershire sauce stående på hylden, så smager det godt med et lille skvæt af det i dressingen.
Del fisken i mindre stykker, og krydr med salt og peber. Kom dem i et smurt ildfast fad med et par klumper smør og lidt citronsaft. Bag fisken i en forvarmet ovn ved 175 grader i 6-8 min.
Som vist på billedet. Pynt evt. med det sidste dild.
Kommentarer og forslag til opskriften